Verbouwen? Vergeet de trap niet

trap

Heb je een nieuwe woning gevonden of ben je van plan te gaan verbouwen? Waarschijnlijk denk je bij een verbouwing het eerst aan de woonkamer, de badkamer of de keuken. Maar wat veel mensen vergeten, is dat een mooie trap heel veel doet voor je woning. Het geeft je entree of woonkamer een veel strakkere uitstraling en je kunt ervoor zorgen dat de trap mooi bij de rest van je interieur past.

Verschillende stijlen

Er zijn veel verschillende materialen en stijlen waar je uit kunt kiezen, dus hoe maak je de juiste keuze? De meeste mensen vinden tapijt niet meer van deze tijd, maar gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven. Momenteel zijn materialen zoals hout, laminaat, leer of staal erg populair. Afhankelijk van jouw gezinssamenstelling kun je bepalen welk materiaal het beste bij jou past. Heb je opgroeiende kinderen of huisdieren? Dan kies je waarschijnlijk het liefst voor materiaal dat tegen een stootje kan, maar daarnaast ook veilig en onderhoudsvriendelijk is.

Ga voor onderhoudsvriendelijk en veilig

Tapijt houdt over het algemeen sneller stof vast en vlekken gaan er vaak niet makkelijk uit. Haal het tapijt er dus af en kies bijvoorbeeld voor een betonlook trap, laminaat of echt hout. Dat is prima te onderhouden door regelmatig te stofzuigen. De traptreden kun je gewoon met een vochtig doekje schoonmaken.

Voor de veiligheid kun je ook kijken naar een goede trapleuning en antislip aan laten brengen op de traptreden. Of helemaal handig: verlicht de traptreden voor als het bijvoorbeeld erg donker is in de hal of in het trapgat. En als je dan toch bezig bent, verlos jezelf ook meteen van een krakende traptrede.

Aan de slag dus!

Ben je zelf handig? Het renoveren van de trap kun je in principe prima zelf. Het is geen klus die weken duurt, maar het is wel intensief en het is belangrijk dat de klus secuur geklaard wordt. Daarom kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het aan iemand over te laten die erin gespecialiseerd is.

Meer handige interieurtips? Je vindt al onze interieurartikelen hier.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.