Verbouwing tot 50.000 euro financieren

verbouwing

Als je een verbouwing wil realiseren in je huis, is het belangrijk om, naast onderzoek te doen naar aannemers en kosten van de verbouwing, ook eens goed te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om je verbouwing te financieren. Je hebt geld nodig en je snapt dat een verbouwing geld kost, maar je wil natuurlijk niet meer betalen dan nodig is. Veel mensen richten zich in hun onderzoek puur op het vergelijken van de rentes. Maar er is meer.

Lening of hypotheek

Het is belangrijk om je niet blind te staren op de laagste rentes als je geld wil lenen. Het is belangrijk om duidelijk te hebben voor jezelf of de verbouwing aan je woning de waarde van je huis vermeerdert en of die waardevermeerdering boven de €50.000,- uitkomt.

Als je namelijk niet boven die €50.000,- uitkomt en het dus om een relatief kleine verbouwing gaat, is een persoonlijke lening vaak een veel goedkopere optie dan het openbreken van je hypotheek. Dat klinkt misschien gek, omdat de hypotheekrentes vaak lager zijn dan het rentetarief voor een consumptief krediet, maar toch is een consumptief krediet per saldo vaak de goedkoopste optie. We zullen het voor je uitleggen.

Extra kosten bij een hypotheek

Als je je hypotheek openbreekt en uitbreidt naar een hogere hypotheek, zijn daar extra kosten mee gemoeid. Je betaalt dan namelijk notariskosten, advieskosten, afsluitkosten en taxatiekosten. Daarnaast krijg je ook nog te maken met een boeterente. Al deze kosten hoef je niet te betalen als je een persoonlijke lening afsluit. Als je deze kosten bij elkaar optelt en afzet tegen het verschil in rente, dan is een persoonlijke lening vaak de goedkoopste optie voor een verbouwing die minder kost dan €50.000,-. Een persoonlijke lening die gebruikt wordt voor een verbouwing van je huis, is vaak ook fiscaal aftrekbaar.

Looptijd lening is korter

Daarnaast is het belangrijk om op de looptijd van je lening te letten. Sommige verbouwingen hebben namelijk een beperkte levensduur. Een belangrijk advies is dan ook om nooit langer te lenen dan de levensduur van je verbouwing. Een badkamer of keuken bijvoorbeeld, gaat gemiddeld zo’n 10 jaar mee. Als je daar een hypotheek voor afsluit, betaal je dus 30 jaar aflossing en rente voor een product dat na 10 jaar al aan vervanging toe is.

Wil je de lening afsluiten voor een uitbouw, dan heb je natuurlijk niet te maken met die beperkte levensduur. Een kredietadviseur kan je middels een persoonlijk leenadvies dan ook eventueel een lening aanbieden van 15 jaar.

Risico’s van geld lenen

Aan geld lenen zitten risico’s verbonden. Voor grotere bedragen wordt het inkomen en je kredietwaardigheid weliswaar getoetst. Maar toch zijn er daarnaast nog bepaalde dingen waar je op moet letten als je een lening afsluit. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk om te onderzoeken of jouw lening fiscaal aftrekbaar is of je boetevrij extra kan aflossen en wat er met jouw lening gebeurt als je komt te overlijden.

Persoonlijk advies

Er zijn dus meer zaken die belangrijk zijn dan enkel de rente. Informeer jezelf goed en zet alles goed op een rij. Wordt het te complex of overzie je het allemaal niet meer precies? Benader dan gerust een kredietadviseur van Krediet.nl. Zij staan je graag te woord en helpen je om in te schatten wat het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.