Verhuizen en zorgeloos je internet meenemen: zó doe je het

internet

Heb jij je droomhuis gevonden? Gefeliciteerd! Het is natuurlijk heerlijk om inspiratie op te doen voor je nieuwe interieur. Maar verlies ook de praktische zaken niet uit het oog! Want voor je het weet zijn de muren geschilderd, hangt je nieuwe tv aan de muur en ben je klaar om neer te ploffen op je hagelnieuwe bank. Dan kom je tot de ontdekking dat je het internet bent vergeten. Daar gaat je avond ongestoord Netflixen… Met onze tips voorkom je dat je tijdens en na je verhuizing zonder internet komt te zitten.

Postcodecheck

Doe altijd eerst even een postcodecheck om alle internet providers te vergelijken op je nieuwe adres. Je ziet dan meteen of je huidige abonnement ook op je nieuwe adres beschikbaar is. Glasvezel is bijvoorbeeld niet overal aangelegd. Ook weet je met een check meteen of op je nieuwe adres de up- en downloadsnelheid beschikbaar is die past bij jouw surfgedrag. Heb je een ander abonnement op het oog dan het huidige? Tijdens de postcodecheck zie je direct welke abonnementen en aanbiedingen er beschikbaar zijn voor jouw adres.

Je abonnement meeverhuizen

Als je gaat verhuizen, kun je je internetverbinding vaak meeverhuizen. Hou er rekening mee dat het overhuizen van je internetaansluiting kosten met zich mee kan brengen. Het is de moeite waard om te controleren of opzeggen en opnieuw aanmelden op je nieuwe adres voordeliger is. Al is het maar voor het welkomstcadeau. Veel contracten voor tv, internet en bellen hebben een looptijd van 1 of 2 jaar. Na die periode kun je altijd opzeggen, vaak met een opzegtermijn van een maand. Heb jij bij jouw huidige provider nog een lopend contract? Dan moet je dit abonnement in principe meenemen naar je nieuwe adres.

Overstappen naar een nieuw abonnement

Een verhuizing is hét uitgelezen moment om al je abonnementen eens kritisch te bekijken. Misschien valt er ergens anders wel een veel betere deal te halen! Kies je voor een andere aanbieder? Wie weet is er een actie, heb je lagere abonnementskosten of krijg je sneller internet of een nieuw modem. De meeste aanbieders hebben tegenwoordig ook overstapservice. Zij nemen de administratieve rompslomp van het overstappen uit handen. Handig, want jij hebt de komende tijd al genoeg te doen.

Plannen, plannen, plannen

De beste tip die we kunnen geven: begin op tijd over dit soort administratieve zaken na te denken. Zorg dat je je huidige provider en/of je nieuwe provider tijdig – 2 weken tot een maand van te voren – op de hoogte stelt van je verhuisplannen. De kans is dan het grootst dat je abonnementen naadloos in elkaar overlopen. Je zit dus nooit zonder internet, maar je krijgt ook niet te maken met dubbele kosten. Wel zo fijn.

Hulp nodig?

Op internetvergelijk.nl regel je snel en eenvoudig alles online. Deze website maakt een eerlijke en onafhankelijke vergelijking voor je. Bovendien sluit je hier ook makkelijk direct het goedkoopste of je favoriete internetabonnement af bij de provider van jouw keuze. Deze partij helpt je vervolgens verder, zodat de overstap volledig zorgeloos is! Want je moet er toch niet aan denken dat je een dag (of langer!) offline bent?!

Praktische zaken om ook nog rekening mee te houden

Goed, je weet nu precies wat je wil qua internetabonnement. Maar dan? Het grote verhuizen moet nog beginnen! Op internetvlak zijn er nog een paar dingen om op te letten:

– Pak je apparatuur en vooral ook je kabels gestructureerd in. Je weet dan straks precies welke kabel waarbij hoort. En hoe je alles aansluit. Je bent op je nieuwe adres in een oogwenk weer aangesloten.

– Kies de juiste plek voor je router of modem. Het komt je verbinding ten goede als je een plek kiest in het midden van je huis. Maar zet hem liever niet op de grond of in een kast.

– Het trekken van internetkabels gaat het makkelijkst als het huis nog niet vol staat met meubels. Denk hierover na als jij (of iemand in jouw huishouden) in een bepaalde kamer veel gaat gamen of werken. Die ruimtes wil je misschien een vaste internetkabel geven.

– Verhuis je naar een groter huis? Check dan of je wifi-apparaat nog voldoet. Als je het belangrijk vindt dat er wifi is in het hele huis, overweeg dan een modernere router aan te schaffen, of een extra Access Point of wifi-extenders te gaan gebruiken. En dan nog één allerlaatste tip: vergeet niet te genieten van je prachtige nieuwe huis!

3 Comments

 • Lauren de Bruijn says:

  Over een paar weken verhuis ik en ik heb mijn oude Internet aanbieder willen meenemen, maar nu realiseer ik me dat het kan zijn dat er betere deals in mijn nieuwe regio bestaan! Bedankt voor het advies, nadat ik een verhuisbedrijf vind om alle mijn spullen in een trek te transporteren ga ik op zoek naar een nieuwe aanbieder!

 • JAAP.NL says:

  Hoi Lauren,

  Wat fijn om te horen dat je er zoveel aan hebt gehad! Succes met de verhuizing!

  Met vriendelijke groet,

  JAAP.NL

 • W.Kinket says:

  gaat de modem ook mee bij verhuizen

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.