Verkoopstyling wanneer je je huis gaat verkopen

verkoopstyling

Het verkopen van een huis duurt gemiddeld een maand of zes. Niet een extreem lange tijd, maar wanneer je jouw huis te koop zet wil je natuurlijk dat iemand er zo snel mogelijk een goed bod op doet. Het lijkt soms alsof je de verkoop van je huis niet in de hand hebt, maar met een slimme verkoopstyling zorg je ervoor dat jouw huis goed in de markt komt te staan.

Maak het gezellig

Wanneer mensen jouw huis zien, proberen zij een voorstelling te maken of zij hier zouden kunnen wonen. Als het huis niet helemaal hun smaak is, haken zij gauw af. Zorg er allereerst dus voor dat er niet te veel overdaad is. Zorg voor rust in huis: rustige kleuren op de muren en een aantal accessoires die het gezellig maken. Denk aan kussentjes, bloemen, kaarsen en een vloerkleed, maar doe het met mate.

Afwerking van de woning

Veel mensen kijken wanneer zij een woning gaan bezichtigen voornamelijk naar de inboedel, maar de slimme koper richt zich voornamelijk op de kozijnen, de ramen, enzovoort. Mocht je jouw huis dus in waarde willen verhogen, zorg er dan voor dat deze goed zijn afgewerkt. Een likje verf over de kozijnen kan al wonderen doen.

Ruimte groter laten lijken

Je wil je huis natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk presenteren. Om dit te doen, kan je de ruimte optisch groter laten lijken. Dit doe je allereerst door geen meubels midden in de kamer te plaatsen, maar juist tegen de muren. Plaats geen meubels naast elkaar en zorg ervoor dat de wanden grotendeels vrij zijn. Dit zorgt ervoor dat de kamer groter lijkt. Mocht je alsnog het gevoel hebben dat het er rommelig uitziet, dan kan je overbodige onderdelen zoals krukjes, lampen en planten weghalen om ervoor te zorgen dat de kamer er strak en groot uitziet.

Aantrekkelijke tuin

Mensen die geen groene vingers hebben, knappen vaak af op een hele groene tuin die veel onderhoud nodig heeft. Daarom kan het handig zijn om kunstgras te kopen. Wanneer je kunstgras in de tuin hebt, trek je namelijk een groot scala aan mensen aan. Mensen die niet houden van werken in de tuin, maar ook mensen met kinderen hebben veel baat bij kunstgras. En dat niet alleen, het zorgt er ook nog eens voor dat je tuin er heel overzichtelijk, netjes en afgewerkt uitziet. De tuin wordt op deze manier dus ook nog eens een stuk beter verkoopbaar.

Veel succes met de verkoop van je huis!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.