Waar vind je de goedkoopste woningen in Nederland?

Koopwoningen in Nederland zijn over het algemeen niet goedkoop. Hoef jij niet per se in een grote, drukke stad te wonen en ben je op zoek naar een huis in een lagere prijsklasse? Bepaalde regio’s zijn aanzienlijk goedkoper dan andere plaatsen in ons land, maar waar vind je de goedkoopste woningen in Nederland? Hieronder volgt de top 10 goedkoopste plaatsen van Nederland om in te wonen op basis van cijfers van april 2016 van Huizenzoeker.nl.

Top 10

10. Sibculo (Hardenberg)

Sibculo ligt in Overrijssel, tussen knusse dorpjes en een prachtig landschap. Cultuur en natuur liggen allebei binnen handbereik en binnen no time ben je in Duitsland. Interesse in een woning? Je betaalt gemiddeld €135.819 voor een woning in Sibculo, waar je van rust en ruimte kunt genieten.

9. Woldendorp

Woldendorp is een klein dorp in de provincie Groningen. Woldendorp is van oorsprong een wierdedorp. Rond het dorp is veel agrarische bedrijvigheid en het heeft met zijn 1000 inwoners een gemiddelde vraagprijs van €132.690 euro. Dit betekent dat je per vierkante meter in Woldendorp €1.261 betaalt.

8. Farmsum

Farmsum ligt tegen de plaats Delfzijl in Groningen aan en heeft ongeveer 2500 inwoners. Farmsum telt meer dan 320 bedrijven. Aan het Eemskanaal ligt de Farmsumerhaven. Deze vervult een functie als ligplaats voor schepen en biedt ruimte voor overslagactiviteiten. De gemiddelde vraagprijs voor een woning ligt hier op €125.534.

7. Delfzijl

Opnieuw een dorp in Groningen: Delfzijl. In Delfzijl wonen 25000 inwoners en het dorp beschikt over voorzieningen op het gebied van gezondheid, waaronder een ziekenhuis, onderwijs (basis-, middelbaar en beroepsonderwijs), sport en cultuur (theater annex cultureel centrum en instituut voor kunstbeoefening). Gemiddeld betaal je hier voor een koopwoning €125.043.

6. Ulrum

In Ulrum (Groningen) ligt de gemiddelde vraagprijs voor een woning op €124.784. Dit kan te maken hebben met het feit dat het bevolkingsaantal met de jaren gedaald is. In 2005 woonden er nog 1945 mensen in Ulrum, maar in 2014 lag dat aantal op 1300. Ulrum was vroeger een welvarend dorp met veel middenstanders en kleine bedrijven. Tegenwoordig is er nog slechts bedrijvigheid op het gebied van de landbouw, en dan hoofdzakelijk akkerbouw.

5. Sluiskil

Sluiskil ligt in de gemeente Terneuzen in de provincie Zeeland. Je betaalt hier gemiddeld bijna €119.000 voor een woning. Leuk weetje: Lodewijk van den Berg, Amerikaans ruimtevaarder van Nederlandse afkomst, en Davy Dubbeldam, wielrenner, zijn in Sluiskil geboren.

4. Ferwert

Ferwerd, op zijn Fries ‘Ferwert’, heeft 1823 inwoners en is de hoofdplaats van de gemeente Ferwerderadeel in Friesland. Het dorp is gelegen tussen Leeuwarden en Dokkum, nabij de Waddenzee en ten westen van het terpdorpje Hogebeintum. Ferwert wordt gekenmerkt door de kerktoren van de Sint Martinuskerk. In Ferwert betaal je gemiddeld €108.931 voor een koopwoning; niet alleen goedkoop, maar ook heb je hier veel ruimte tot je beschikking. Gemeente Ferwerderadeel bestaat namelijk maar uit 8707 inwoners die verspreid over een gebied van maar liefst 133,18 km2 wonen.

3. Erm

Erm is een dorp in de gemeente Coevorden in Drenthe. Erm is een klein, maar levendig dorp. Er worden veel activiteiten georganiseerd, waaronder de Ronde van Erm en een beachvolleybaltoernooi. Ten zuidwesten van dit dorp ligt het natuur- en recreatiegebied Ermerstrand, waar je ook een waterskibaan vindt. Ook het Pieterpad loopt door Erm. Gemiddeld betaal je voor een woning in Erm €99.500.

2. Stegeren

Dit kleine dorpje in Overijssel heeft slechts 155 inwoners en kent daarmee het laagste inwonertal van deze top 10. Het dorp wordt verbonden door verspreid liggende boerderijen. Een deel van het Pieterpad loopt door Stegeren en is vooral populair bij fietsers en wandelaars vanwege de aantrekkelijke landschapselementen, zoals bosgebieden, heidegronden en de nabijgelegen Vechtbij Junne. Met een vraagprijs van €97.871 verdient Stegeren een tweede plek in deze top 10. Er zijn in Stegeren veel bungalow-achtige huisjes te vinden, waardoor je je op een vakantiebestemming waant.

1. Rheezerveen

Voor de allergoedkoopste koopwoningen moet je naar het oosten van het land: die vind je namelijk in het Overijsselse Rheezerveen, waar de gemiddelde prijs op €84.698 ligt! Vroeger stonden er in Rheezerveen voornamelijk boerderijen, maar tegenwoordig komt er ook langzaam wat nieuwbouw bij. In Rheezerveen betaal je per vierkante meter €1.323. Ter vergelijking: in Aerdenhout, het duurste dorp van Nederland dat gelegen is in gemeente Bloemendaal, betaal je €5.671 per vierkante meter.

2 Comments

  • Jan says:

    Beste Jaap,
    Ik wil me oriënteren op bungalows, voorlopig geen regio voorkeur. Nu heb ik al diversen gevonden maar veel ervan hebben een beperking aan foto’s. Nu begrijp ik dat wel. Alleen wil ik niet doorgelinkt worden naar waar de foto’s wel staan. Nee ik wil graag alleen even die foto’s bekijken dier wel op de site direct staan. Ik heb diverse keren daarop geklikt en krijg geen enkele foto te zien maar krijg continue die link naar waar alle foto’s staan (die dus nog niet geplaatst mogen worden). Hoe voorkom ik dat?

  • JAAP.NL says:

    Bedankt voor je bericht. Helaas is het niet mogelijk om daar tussen te filteren. Je kunt de woningen waar alle foto’s te zien zijn wel gemakkelijk herkennen op de resultatenpagina doordat er 3 foto’s weergegeven worden in plaats van 1. We proberen de woningen waar minder informatie over bekend is ook zoveel mogelijk achteraan te plaatsen.

    Ik hoop dat de site je alsnog kan helpen bij het oriënteren op een bungalow. Veel succes!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.