Waarom je huis te koop zetten in de zomer een goed idee is

zomer

Veel mensen wachten tot na de zomervakantie tot zij hun huis te koop zetten, omdat zij zelf op vakantie gaan en verwachten minder bezichtigingen te krijgen dan na de zomer. Dan is het toch veel gemakkelijker om nog even te wachten en je woning in september te koop te zetten? Toch is er ook een grote groep die net voor de zomervakantie op vakantie gaat en juist in die periode beslissingen maakt wat betreft een nieuwe woning. De zomer is daarom juist het ideale moment om te starten!

60% van de Nederlanders ziet de terugkomst van vakantie als een nieuwe start van het jaar. Een vakantie is dus voor veel mensen een ideaal moment om eens goed na te denken over hun huidige woonsituatie en beginnen dan met plannen te maken voor een volgende stap in hun wooncarrière.

Je woning wordt beter gezien

Niet alleen verkopers, ook potentiële kopers vertoeven nu meer buitenshuis. Woningen die te koop staan worden dus beter gezien. Daarnaast zorgt het mooie weer ervoor dat de woning er op zijn best uitziet en het is hét perfecte moment om mooie professionele foto’s van je huis te laten maken! De zomersfeer helpt mee bij een betere presentatie van je woning. Zet de zomerfoto’s ook op social media om een nog groter bereik te behalen. Je zult direct het resultaat zien door enthousiaste mensen die langs willen komen.

Maak gebruik van de zomer

Heb je een tuin? Zorg dat de foto’s nog mooier worden door ervoor te zorgen dat de tuin helemaal opgeruimd is en eventuele tegels goed schoon zijn. Maai het gras, zorg voor mooie bloemen en planten en verwijder onkruid. Dit geeft de tuin een heel andere uitstraling dan in de winter. Maak er goed gebruik van!

Je huis verkopen kun je zelf

Wist je dat het op JAAP.NL mogelijk is om zelf je huis te verkopen? Dit kan al vanaf € 285,-! Je kiest het pakket dat bij jou past. In alle pakketten zit professionele woningfotografie inbegrepen en mocht je ergens vragen over hebben kun je deze stellen aan één van onze JAAP-makelaars. Met een Zilver- of een Goud-pakket staat jouw woning op de drie grootste huizensites van Nederland. Meer informatie over zelf je huis verkopen vind je hier.

Ben je zelf ook al op zoek naar een nieuwe woning? Klik dan hier om al het huizenaanbod te bekijken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.