Waarom raamdecoratie een must is

Waarom raamdecoratie een must is

Het inrichten van een woning kan een behoorlijke klus zijn. Je wil natuurlijk dat het een gezellige ruimte wordt, waarbij alles bij elkaar past qua stijl en kleur. Zo is raamdecoratie daar een belangrijk onderdeel van. Maar helaas is dit ook een onderdeel dat vaak onderaan het to-do lijstje staat. Dat is zonde, want raamdecoratie is zeker het investeren waard omdat het een aantal grote voordelen met zich meebrengt.

1. Het zorgt voor een geheel

Raambekleding is een echte aanvulling voor jouw woning. Het maakt de ruimte af, het geeft privacy en bovendien maakt het de ruimte gezellig. Vooral dat laatste vinden veel mensen belangrijk. Heb jij kunststof kozijnen? Dan is het natuurlijk lastig om de raamdecoratie te bevestigen omdat je gaten moet boren. Gelukkig bestaat er speciale raamdecoratie voor kunststof kozijnen, waaronder plisségordijnen, rolgordijnen en jaloezieën. Hierbij hoef je niet te boren. 

2. Raamdecoratie werkt isolerend

Wist je dat raamdecoratie isolerend werkt? In de winter wordt de warmte binnen gehouden en in de zomer houdt het juist de warmte buiten, omdat je de zon niet binnenlaat. Hierdoor kun jij de temperatuur in je huis beter reguleren. In de winter kan het zelfs besparen op de energiekosten, vooral als je kiest voor gordijnen met een verduisterende stof. Zo hoef je de verwarming niet een standje hoger te zetten. Dat zal jouw portemonnee erg prettig vinden.

3. Weg met de inkijk

Een huis met veel hoge ramen is prachtig. Toch kunnen mensen makkelijk naar binnen kijken als je niet kiest voor raamdecoratie. En thuis wat privacy is natuurlijk wel prettig. Raamdecoratie biedt daarvoor de perfecte uitkomst. Bovendien zijn de mogelijkheden wat betreft raamdecoratie eindeloos. Je kunt zelf kiezen hoe verduisterend je het wil. En je hoeft niet bang te zijn om niet meer genoeg daglicht binnen te krijgen, want er bestaan genoeg mogelijkheden die jou zowel privacy én genoeg zonlicht bieden. Denk bijvoorbeeld aan verstelbare plisségordijnen. 

4. Je houdt je meubels langer mooi

Raamdecoratie zorgt ervoor dat je meubels langer mooi blijven. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat de ruimte een geheel wordt, maar het zal ook verkleuring tegengaan. Dankzij raamdecoratie houd je namelijk de zon grotendeels buiten je woning, waardoor joe meubels minder snel zullen verkleuren. Het is immers zonde van je bank als deze in plaats van donkergrijs zomaar lichtgrijs wordt.

Wil je meer lezen over het decoreren van je nieuwe woning? Lees dan ook ons stappenplan voor het inrichten van je woning!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.