Wanneer kan je het beste je nieuwe meubels kopen?

meubels

Ga je verhuizen? Dan wil je natuurlijk het liefst direct alles nieuw. Dat betekent dus niet alleen een nieuw huis, maar ook nieuwe meubelen kopen. De vraag is dan alleen wel: hoe vroeg moet je op jacht gaan naar je nieuwe meubels zonder dat je in de knoop komt? Het antwoord vind je hier.

Wat wil je hebben?

Welke meubels staan er in ieder geval op je verlanglijst? Een mooie nieuwe eettafel, stoelen of een bank zijn een must. Ook een mooie kledingkast is natuurlijk wel zo leuk om te hebben. Vooral ook omdat de kast die je in je vorige woning had eigenlijk niet meer groot genoeg was voor jouw kledingcollectie.

Oog op de levertijd van meubels houden

Het allerbelangrijkste als het gaat om nieuwe meubels is de levertijd. Hoe exclusiever je shopt, hoe langer die periode zal zijn. Houd hier dus wel rekening mee. Eigenlijk moet je je al oriënteren als je nog geen nieuwe woning hebt, maar wel verhuisplannen hebt. Zodra je dan een woning koopt, kan je ook direct je slag slaan met je meubels.

Natuurlijk is voor het ene meubelstuk wel een langere levertijd te verwachten dan voor het andere, dus overleg ook met de verkoper over de mogelijkheden. Soms kan je ervoor kiezen om ze eerst bij de verkoper of elders op te slaan.

Werkzaamheden in huis meerekenen

Niet alleen de levertijd van de meubelen is belangrijk. Ook de werkzaamheden in huis wegen mee. Het is bijvoorbeeld niet handig wanneer je meubels al geleverd worden, terwijl de schilder er nog aan de slag moet. Reken dus de levertijd terug vanaf het moment dat de ruimtes in huis helemaal klaar zijn om gemeubileerd te worden. Dan kan je eigenlijk nooit verkeerd uitkomen met de verschillende zaken die moeten gebeuren. Dit is natuurlijk ook geen probleem wanneer je een opslagplek hebt.

De best mogelijke prijs

Vroeg kopen is dus het devies. Er is echter wel één punt van aandacht. Denk aan kortingsweken of uitverkoop. Het is natuurlijk jammer wanneer je die misloopt omdat je net iets te voortvarend bent geweest. Vooral wanneer die leuke meubels een week later ineens tientallen tot honderden euro’s goedkoper is. Probeer je zoveel mogelijk te oriënteren op de periodes waarin de kortingen gegeven worden. Zo kan je niet alleen de mooiste meubelen op tijd in huis hebben, je bespaart er nog op ook.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.