Wat er allemaal mis gaat bij een verhuizing

verhuizing

We zeggen specifiek niet: wat er allemaal mis kan gaan bij een verhuizing. Want het zijn juist deze punten die bijna altijd misgaan. Hoe goed je je ook hebt voorbereid, een verhuizing is geen verhuizing zonder een paar goede frustratiemomenten. Waarom nemen we je hier dan in mee denk je nu misschien? Maar juist door je van tevoren voor te bereiden op wat er hoogstwaarschijnlijk misgaat, kun je er met een glimlach naar kijken wanneer het moment daar is, want je weet: je bent niet de eerste die het gebeurt en je bent ook zeker niet de laatste!

Je hoeft niets meer aan het huis te doen

Tijdens de bezichtiging zag je het direct, dit huis is in zo’n goede staat dat je hier zo in kan trekken. Dit was een van de redenen dat je dit huis graag wilde, want je hebt geen zin (of budget) om nog te moeten klussen, verven, stuken en gaten vullen. Helaas is dit bijna onmogelijk. Wanneer het huis leegstaat en je kijkt nogmaals om je heen, dan zie je ineens de vlekken op de muur, de gaten die gevuld moeten worden en ben je toch niet zo blij met alle witte muren.

Het past niet…

Je bent zo blij, je nieuwe bank wordt bezorgd! Het eerste meubelstuk dat in jouw eigen huis komt te staan. De bezorgers staan voor de deur, je doet de deur open en de eerste stapt over de drempel. Hij wil de bocht maken naar je woonkamer, maar hij komt niet verder dan de drempel… De bank past niet door de hoek heen. Vanuit welke hoek ze het ook proberen, hij past niet en moet mee terug. Of het nu gaat om je bank, dat kastje, je bed of zelfs de plinten: meet alles op, het liefst drie keer en schrijf alles op. Dan weet je in ieder geval dat je er alles aan hebt gedaan wanneer toch blijkt dat iets niet past.

De hulptroepen kunnen toch niet

Goede vrienden, familie, een kennis die nog bij je in het krijt staat. Allemaal zeggen ze je te komen helpen. De een wil wel verven, de ander is goed in inpakken of juist uitpakken, weer iemand houdt meer van schoonmaken en je hebt ook wel spieren die je helpen tillen en verhuizen. Tot het moment daar is… Een leuke date is toch wat aantrekkelijker dan helpen bij een verhuizing. En ineens heb je niet een heel verhuisteam meer, maar staan alleen je moeder, je broer en 2 vrienden voor je klaar. Dit gebeurt, reken hierop en ga er vanuit dat alles gewoon wat langer duurt. En onthoud: liever weinig mensen en kwaliteit, dan veel mensen en kwantiteit.

Je loopt uit op je zo goed in elkaar gezette planning

Geen planning komt uit tijdens de verhuizing. Er komt altijd iets tussen: je wil toch die muur verven, je moet gereedschap kopen, je wil toch een nieuwe vloer, je verhuisteam is met 75% geslonken… Wat de reden ook is, het is niet erg. Maak daarom wel een globale planning om alle activiteiten in de gaten te houden, maar weet van tevoren al dat je hier geen tijdstippen aan hoeft te hangen. Zelfs geen dagen. Het scheelt je echt veel stress wanneer je dit niet doet en je overgeeft aan de vertraging.

Jullie hebben trek

Verhuizen kost heel veel energie en de tijd gaat ook nog eens snel. Voor je het weet bent je vier uur verder zonder ook maar een slok te drinken of te eten. Jullie worden ‘hangry’, de sfeer is niet meer gezellig en er gaat veel mis. Hier is een oplossing voor: zet je wekker om de 1,5 uur en zorg dat je eet en drinkt!

Je bent al je spullen kwijt

Tijdens het inpakken leek het zo logisch, die spullen in die doos, die spullen in de andere doos… Dat onthoud je wel. Maar je onthoudt het niet. Helemaal niet tijdens zo’n stressvolle periode als een verhuizing. Zorg er daarom voor dat je tijd investeert om per doos op te schrijven wat erin zit en je doos te kenmerken. Dit scheelt je veel frustratie en zoekwerk.

Je weet waar je het voor doet: je eigen huis!

Houd altijd het einddoel in gedachten. Verhuizen is leuk, maar het ook stressvol zijn en veel frustraties opleveren. Zorg er daarom voor dat je goed bent voorbereid (ook met deze tips tegen verhuisstress) en vooral heel flexibel bent in alles wat misgaat. Het overkomt je toch wel, dus bekijk alles met een glimlach. Dan woon je straks met een gelukzalig gevoel in je nieuwe huis!

Door Cindy Stechweij op 28 december 2018

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.