Welke keukenstijlen zijn trendy anno 2020?

keukenstijlen

Als het aankomt op het aanschaffen van een nieuwe keuken, is er veel mogelijk. Er zijn veel verschillende keukenstijlen. Zo heb je verschil in vormen, materiaal, kleur, kastjes, grootte en ga zo maar door. Het komt vast vaak voor dat je bij een ander in huis komt en denkt: ‘wauw, had ik maar zo’n keuken.’ Je denkt vast dat je zelf niet in staat bent om zoiets mooi te ontwerpen. Toch is dat zeker wel het geval. Hierin gaat het ook altijd om de laatste puntjes op de i. Zo zijn eettafels een belangrijk element in een keuken. Er zijn in ieder geval verschillende trends anno 2020. We delen ze graag met je, zodat ook jij blij bent met jouw nieuwe en stijlvolle keuken.

Meer dan alleen een keuken

Tegenwoordig is de keuken niet alleen meer een plek waar wordt gekookt. Het is echt het kloppende hart van het huis. Men komt er samen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Tegenwoordig is de keuken dan ook een van de grootste ruimtes in het huis. Vandaar dat je ook steeds vaker een kookeiland voorbij ziet komen in verschillende inrichtingen van huizen. Daarnaast worden ook verschillende materialen van de keuken doorgetrokken in de rest van het huis. Hierdoor wordt de keuken nog centraler.

Donker maar toch licht

Steeds vaker zie je een zwarte keuken voorbij komen. Hoewel men verwacht dat deze donkere kleur zorgt voor een donkere en duistere uitstraling, is dat helemaal niet het geval. Het kan juist zorgen voor veel sfeer. Het mooie aan deze donkere en zwarte keuken is namelijk dat het een vorm van luxe uitstraalt. Het laat een vorm van klasse zien. Daarnaast is deze kleur ook mooi toe te passen in de rest van het interieur. Zo kan je het zo gek maken als je zelf wil als het bijvoorbeeld aankomt op de keuze in eetkamerstoelen.

Doe maar duur(zaam)

Dat duurzaamheid een trend is die steeds meer doordringt in het dagelijks leven is voor iedereen wel te merken. Ook in de keukens zet deze trend zich door. Men vindt het steeds belangrijker om te weten wat er wordt gemaakt. Ambacht en handwerk wordt hierin steeds belangrijker gevonden. Naast het materiaal van de keuken wordt er ook rekening gehouden met elektrische apparatuur. Het liefst moet het zo energiezuinig en dus duurzaam mogelijk.

Veel plezier met je nieuwe keuken! Meer interieurtips? Die vind je hier.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.