Winnares Goud-pakket verkoopt haar huis zelf

huis

Misschien weet je het nog wel: een jaar geleden bezochten we Diana Mertens. Zij was de winnares van onze actie en mocht gratis zelf haar huis verkopen via JAAP.NL. Ze deed dit met behulp van ons meest uitgebreide pakket, het Goud-pakket. Inmiddels heeft ze haar huis in Sint-Annaland in Zeeland verkocht en staat zij op het punt om samen met haar man Ronald te emigreren naar Bonaire. Tijd voor nog een bezoekje dus!

We waren natuurlijk enorm benieuwd naar hoe het hele verkoopproces is gegaan en hoe zij zich voorbereiden op de emigratie. Diana vertelt: “We hadden ons huis net online gezet toen er werkzaamheden begonnen, pal voor onze deur. Er kwam daardoor niemand meer toevallig langslopen, omdat de weg was opengebroken. We besloten de verkoop toen even op een laag pitje te zetten.”

Huis bezichtigen

Na een aantal maanden begon er aardig wat respons te komen. Diana vervolgt: “Dat was de periode dat we onze woning zelf ook weer actief via Facebook deelden. Dat werkte heel goed, want ik heb vanaf dat moment in totaal 9 bezichtigingen gehad. Ik vond het heel leuk om de bezichtigingen zelf te doen, alleen het opruimen elke keer vond ik wel vervelend. Ik hield alle gegevens van de geïnteresseerden bij in een map, zodat ik altijd zelf nog contact met hen kon opnemen.”

“Wat ik wel grappig vond, is dat mensen gewoon niet verwachten dat de eigenaar zelf de bezichtigingen doet. Iedereen bleef buiten op een makelaar wachten. Ik moest ze steeds zelf binnenhalen. Ik merkte dat mensen het wel erg leuk vonden dat ik het zelf deed, want ze konden heel andere vragen stellen dan aan een makelaar. De meesten wilden meer over de buren weten.”

De vraagprijs

“De winactie van JAAP begon toen wij ons een beetje aan het oriënteren waren bij een aantal makelaars. Er waren destijds 3 makelaars langs geweest en eentje noemde de prijs €159.000. Dat vond ik zelf ook een goed bedrag en dat hebben we aangehouden toen bleek dat we onze woning zelf via JAAP.NL mochten verkopen.”

Onderhandelen

“Ik heb weinig te maken gehad met echt onderhandelen, want het bod is direct tijdens de bezichtigingen gedaan. Dat was de 8e die de woning kwam bekijken. Hij bood €150.000. Ik heb een tegenbod gedaan en daar ging hij gelijk mee akkoord. Het huis is verkocht voor €155.000, een bedrag dat ik altijd al in mijn hoofd heb gehad. Daarom was ik er ook erg blij mee.”

Wat waren de verwachtingen vooraf?

Diana: “We hadden er rekening mee gehouden dat we onze woning zouden verkopen in een periode van 1 maand tot 5 jaar. Dat onze woning in een jaar tijd verkocht is, is wat ons betreft prima. Zo konden we ons ook nog rustig voorbereiden op onze verhuizing. Er is maar 1 makelaar actief in Sint Annaland en die verkoopt woningen binnen 1 week voor €30.000 minder dan de vraagprijs. Ik had mezelf er helemaal niet goed bij gevoeld als het binnen 1 week was verkocht, want dan had ik het gevoel gehad dat er iets niet goed was gegaan. Dan was de prijs te laag. Nee, het zelf verkopen was uiteindelijk echt de juiste optie voor ons.”

Over een paar weken vertrekken zij naar Bonaire, waar ze eerst even lekker gaan genieten en vakantie vieren. Wij wensen Diana en Ronald heel veel geluk in Bonaire!

Zelf je huis verkopen

Wil jij ook zelf je huis verkopen via JAAP.NL? Bekijk hier alle mogelijkheden! Benieuwd naar meer ervaringen van onze verkopers? Die lees je hier.

Binnenkort ook kans maken op een leuke prijs? Volg ons dan vooral op Facebook, we organiseren regelmatig leuke winacties!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.