Winterdecoratie: hoe maak je de buitenkant van je woning winterproof?

winterdecoratie

Nu de wintermaanden voor de deur staan, is het natuurlijk weer tijd om aan decoratie voor de feestmaanden te denken. Versier je je woning niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis? Er zijn veel thema’s om aan te denken. Richt je daarom niet specifiek op kerst, maar trek het idee wat breder en ga voor een algemeen winters thema. Zo kun je de winterdecoratie ook in januari en februari gewoon laten staan en hangen. Dat is wel zo gezellig! Lees gauw verder voor inspirerende ideeën.

IJspegelverlichting voor buiten

Verlichting aan de buitenkant van je woning zorgt direct voor meer sfeer. Goede reden om helemaal uit te pakken met lampjes aan je huis! Ijspegelverlichting is een mooie vorm van winterse verlichting voor buiten. Dit type verlichting kent een sierlijke vorm met veel variatie, waarbij het lijkt alsof er lichtgevende ijspegels aan je woning hangen. Dat past perfect in een winters plaatje. Hang ijspegelverlichting aan de dakrand of gevel van je huis om het winterse gevoel te omarmen.

Het ophangen van de verlichting met ijspegels werkt vrij eenvoudig. Kies bij het uitkiezen voor buitenverlichting met een handig ophangsysteem. Zo kun je met een koppelbaar systeem de slinger zo lang maken als wenselijk is. Daarnaast zorgt een hoogwaardig kwaliteit ijspegelverlichting ervoor dat je er jarenlang van kan genieten. Als de snoeren stevig zijn, blijven ze het lang doen. Buitenverlichting met LED lampjes is een ideale keuze, aangezien deze lampjes lang blijven branden en maar weinig energie gebruiken.

Sneeuwpop in de tuin

Verlichting maakt het gezellig bij je woning, maar er zijn meer decoratiestukken waar we aan denken om een winters thema rondom je huis te creëren. Helaas valt er in ons land niet zo vaak meer sneeuw, maar gelukkig kun je een figuur in de vorm van een sneeuwpop in de tuin zetten. Hier wordt iedereen blij van. Ga voor een opblaasbare variant of juist een verlichte sneeuwpop van een wat stevigere materiaalsoort. Sneeuwpoppen zijn er in allerlei looks te vinden. Zo hoeft er niet eens een vlokje sneeuw te vallen om het gezellige gevoel van de sneeuwman te kunnen omarmen.

Winterse dieren op het gras

Naast een figuur in de vorm van een sneeuwpop, denken we ook aan figuren van dieren. IJsberen, rendieren, pinguïns, eekhoorns en vossen: ze passen goed bij een winters thema in de tuin. Ga daarom op zoek naar leuke beelden en figuren van deze dieren om op het gras of het pad in de tuin te plaatsen. Ook hier is de grootte weer aan jou om te bepalen. Je kunt dit naar waarheid aanhouden: schat in of zoek op hoe groot het dier ongeveer is en baseer hier de keuze op.

Winters stukje in de tuin

De natuur heeft veel moois te bieden als het aankomt op de decoratie. Maak een groot winters stukje voor in de tuin dat je een prominente plek geeft. Bijvoorbeeld op een tafeltje naast de voordeur of juist op de eettafel in de achtertuin, zodat je er zelf dagelijks weer op uitkijkt. Winterse planten, kastanjes, dennenappels, mos, bessentakken, kronkeltakken en spartakken, je kunt het allemaal gebruiken. Stel de boel op een fraaie manier samen, zoals in een grote pot of vaas. Je kunt steekschuim gebruiken om alles netjes bij elkaar te houden.

Naast decoratie uit de natuur, kun je je winterstukje uiteraard aanvullen met andere gezellige items. Zet er bijvoorbeeld een windlicht naast met een grote kaars erin. Het staat prachtig om dit ’s avonds aan te steken. Maak je een stukje met grote takken? Hang er dan kerstballen of sterren in voor nog meer sfeer. Je kunt het geheel op een winters kleedje plaatsen, van wol of in een stijlvolle kleur, om het plaatje echt compleet te maken.

Sterren als winterdecoratie

Hoewel sterren al gauw aan kerst doen denken, zijn ze niet per se gerelateerd aan een kerstthema in de tuin. Je kunt sterren in de decoratie dus goed gebruiken voor een algemenere winterse styling. Ga op zoek naar sterren voor buiten in de look die jij het mooist vindt. Zo zijn er sterren van metaal, hout en bamboe te vinden, om maar iets te noemen. Denk na over de gewenste grootte: wil je meerdere kleine of juist een paar grote sterren rondom je woning gebruiken bij de winterdecoratie? Beide opties bieden weer een eigen resultaat.

Je kunt de sterren in de tuin plaatsen op een stok of paal. Op die manier kun je zelfs een heel pad van sterren door de tuin laten lopen. Of zet een grote ster direct op het gras. Als deze stevig is qua ontwerp, is de kans groot dat de ster prima blijft staan. Een ander idee is om de sterren op te hangen, bijvoorbeeld aan de buitenmuur bij de voorkant van je woning. Zo vallen ze nog net dat beetje meer op. Als je ze op de juiste manier ophangt, kun je ze ook vanuit je gezellige woonkamer bekijken. Zo maak je optimaal gebruik van dit type decoratie.

Met lichtgevende sterren til je de uitstraling naar het hoogste niveau. Dit staat ook heel mooi in combinatie met de ijspegelverlichting waar we het hierboven al over hadden. Je woning licht zo namelijk helemaal op in de koude maanden van het jaar. Dit zorgt voor de ultieme gezellige uitstraling!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.