Woningmarkt voorlopig nog stabiel

woningmarkt

Woningzoekenden houden de woningmarkt met spanning in de gaten tijdens de huidige coronacrisis. Zullen de huizenprijzen de komende jaren voor het eerst in lange tijd dalen? Blijven de prijzen gelijk, of krijgen we toch weer te maken met een stijging?

Dalende huizenprijzen en een onrustige financiƫle markt kunnen in het voordeel zijn van starters. Er zal minder overboden worden, omdat consumenten hun hand op de knip houden. Tegelijkertijd zal het aanvragen van een hypotheek lastiger zijn. Het maakt dat de coronacrisis en de mogelijk dalende huizenprijzen zeker geen garantie op een woning zijn voor starters.

Partijen die verheugd zijn met de huidige stabilisatie op de woningmarkt zijn de verhuisbedrijven. Doordat de markt momenteel nog weinig merkt van de corona crisis blijven zij het druk hebben.

Verhuisbedrijven blijven het druk houden

Veel mensen kiezen voor de hulp van een verhuisbedrijf wanneer zij in een nieuwe woning trekken. Verhuisbedrijven beschikken over de hulpmiddelen om een verhuizing snel en op vakkundige wijze uit te voeren. De kans op schade aan je inboedel is hierdoor bijzonder klein. Daarbij bespaart het je veel tijd, wanneer je de verhuizing overlaat aan een professioneel verhuisbedrijf.

Tip: door de drukte onder verhuisbedrijven is het voor kopers slim om een verhuisbedrijf al ver voor de verhuizing te benaderen. Zo ben je ervan verzekerd dat de verhuizers beschikbaar zijn tijdens de verhuizing.

Ook druk in woonwinkels tijdens coronacrisis

Niet alleen verhuisbedrijven hebben het druk. Ook in woonwinkels nemen de verkopen toe. Consumenten gebruiken hun vakantiegeld om een renovatie in huis uit te voeren, of bijvoorbeeld de tuin aan te pakken. De muur wordt van een nieuw behangetje voorzien en de oubollige raamdecoratie van tien jaar geleden wordt vervangen voor moderne vouwgordijnen. Heb jij ook al gezocht naar mogelijkheden om je interieur in huis van een nieuwe, frisse look te voorzien?

Verhoog de waarde van je woning

Verschillende verbouwingen kunnen bijdragen aan het verhogen van de waarde van je woning. Mocht de woningmarkt instorten, dan is het op deze manier makkelijker om de woning te verkopen.

Kies bijvoorbeeld voor een nieuwe vloer in huis, of vervang de ouderwetse houten kozijnen voor een model van kunststof. De kunststof kozijnen gaan normaliter 50 jaar mee en vergen nauwelijks onderhoud. Een hele waardevolle toevoeging aan je woning! Ook de investering in zonnepanelen is al jaren populair, wanneer je waarde toe wil voegen aan je huis.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.