Zelf je huis verkopen – ervaring van Okke

zelf je huis verkopen

Okke verkocht zijn huis in Zevenhuizen zelf: een vrijstaande woning van 243 vierkante meter met een grote tuin en veel mogelijkheden. De vraagprijs voor deze woning was bijna €700.000, maar dit stond een snelle verkoop niet in de weg. Wij vroegen hem naar zijn ervaring met zelf je huis verkopen.

Okke vertelt: “Ik heb het zelf verkopen van mijn huis als zeer positief ervaren. Uiteraard weet je zelf het meest van je eigen huis. Je kent zelf de redenen waarom je dit huis bewoont. Je kent de geschiedenis, de eigenschappen en de omgeving. Dat vinden potentiële kopers belangrijk. Mijn vorige huis heb ik in 2001 ook zelf verkocht. Nu dit huis ook weer. Ik zou het zo weer doen.”

Biedingen

“Ik wist al wat ik kon verwachten, vanwege mijn vorige ervaring met zelf je huis verkopen. In korte tijd was er heel veel belangstelling voor onze woning. Ik heb dan ook even gebeld met JAAP.NL inzake de omgang met de biedingen. Het advies was dat ik iedereen eerst de gelegenheid bood zijn definitieve belangstelling kenbaar te maken, zodat ik wist welke groep potentiële kopers ik overhield. Vervolgens ben ik in volgorde van belangstelling het openingsbod gaan vragen voor onderhandeling. De tweede in de rij is het meteen al definitief geworden. Binnen vier weken was ons huis verkocht!”

De bezichtigingen

De bezichtigingen verliepen ontspannen. Elke bezichtiging duurde ongeveer een uur. Uiteraard loop je daarvoor even door je huis, maar meer dan 2 uur per bezichtiging kost het niet en ik leer er ook van. Zo hoorde ik van de belangstellenden wat hen in ons huis triggerde en wat ze er mee wilden. Zo heb ik een aantal keren een 2e en 3e bezichtiging gehad van dezelfde mensen. Het leuke daarvan was dat zij inmiddels thuis plannen hadden gemaakt met onze woning. Dingen waar je zelf nooit aan gedacht had. Dan merk je dat een huis als dit met een grote woonkeuken, kamer met serre en vervolgens nog eens 5 slaapkamers en een tuin met diverse terrassen heel veel mogelijkheden biedt. Dat is denk ik het grote voordeel geweest voor ons om tot een snelle verkoop te komen.”

Ervaring met JAAP.NL

Mijn ervaring met JAAP.NL is prima, vanaf het begin professioneel. JAAP plant de afspraken met de fotograaf en inmeter en ze staan er. Binnen een paar dagen stond mijn woning online met die gegevens en toen begon het meteen te lopen. Een paar keer heb ik per e-mail een vraag gesteld en dat is allemaal netjes en vriendelijk beantwoord. Eenmaal heb ik telefonisch advies gevraagd toen het zo druk werd met bezichtigingsaanvragen. Elke avond van de week! Ik zou JAAP.NL daarom ook zeker aanraden. Alles verandert. Zo is het verdienmodel van de traditionele makelaar is al jaren achterhaald. Ik vind een percentage van de koopsom, ongeacht je inspanningen, niet meer van deze tijd. Toch blijven ze zich zo presenteren. JAAP.NL is in dat gat gesprongen en dat doen ze goed!”

zelf je huis verkopen

Ook zelf je huis verkopen?

Zelf je huis verkopen kan spannend zijn; je verkoopt immers niet elke dag een huis. Vooral als het gaat om de prijsbepaling, onderhandelingen en financiële afhandeling hebben mensen misschien het idee dat zij hier veel financiële kennis voor nodig hebben. Gelukkig valt dat reuze mee, maar voor degenen die hier graag hulp bij willen krijgen, kunnen wij die geven. Je betaalt hier geen courtage-kosten voor, waardoor je duizenden euro’s kunt besparen. Bekijk hier de mogelijkheden.

Benieuwd hoe anderen het vonden om zelf hun huis te verkopen? Lees hier de ervaringen van andere verkopers.
Ook zelf je huis verkopen? Kies één van onze pakketten en ga gelijk aan de slag!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.