Zelf je huis verkopen – ervaring van Janneke

zelf je huis verkopen

Janneke verkocht haar woning in Arnhem zelf via JAAP.NL. Ze vertelt hier hoe zij dat ervaren heeft en wat ze ervan vond om zelf haar huis te verkopen.

Janneke: “Zelf je huis verkopen heeft zowel voor- als nadelen. De voordelen zijn dat je zelf afspraken voor bezichtigingen kunt inplannen, afspraken kunt maken voor foto’s en opmeten. Je kunt zelf onderhandelen over de prijs en ook direct iets afwijzen of accepteren, zonder dat daar een makelaar tussen zit.

Het nadeel is dat potentiële kopers onbeschoft kunnen zijn. Bij een afwijzing van een bod zijn er mensen geweest die contact met ons bleven opnemen. Soms miste ik gewoon even een sparringpartner om te overleggen, en wat nu? Gelukkig hadden wij ervaring op gedaan bij de aankoop van ons vorige huis, dus wisten we enigszins wat ons te wachten stond.

Bezichtigingen

Janneke vond de bezichtigingen zelf doen iets heel vreemds: “Je gaat op een heel andere wijze naar je huis kijken. Het voelt een beetje vreemd bij sommige mensen die binnen komen. Ik heb sommige mensen maar gewoon een kop koffie aangeboden om het ijs te breken.”

Ondersteuning

“JAAP.NL was telefonisch en per mail snel bereikbaar voor vragen die ik had. Iedere keer ook super vriendelijke dames aan de telefoon gehad. De makelaar die ons heeft geholpen was echt super. Hij heeft me in begrijpelijke taal hel goed uitgelegd wat ik moest doen. Ik zou JAAP.NL aanraden. Als je je er enigszins in verdiept, zou je de goedkopere pakketten kunnen nemen. Anders zou ik het duurste pakket aanraden, omdat je dan net meer vangnet hebt van een makelaar.”

Ook zelf je huis verkopen? Kies één van onze pakketten en ga gelijk aan de slag!
Meer ervaringen van andere verkopers lezen? Deze vind je hier.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.