Zijn je spullen verzekerd tijdens een verhuizing?

verhuizing

Heb je een verhuizing op de planning staan? Dan is het goed om na te gaan of je spullen wel verzekerd zijn. Dat is natuurlijk niet het geval als je nog helemaal geen inboedelverzekering hebt. Heb je die wel, dan is het afhankelijk van de voorwaarden van de verzekering in hoeverre je spullen verzekerd zijn. Bovendien komt er nog een aspect bij kijken: doe je de verhuizing zelf of laat je het uitvoeren door een verhuisbedrijf? Verder is een verhuizing een ideaal moment om te kijken of de huidige dekking nog voldoet. Of dat er bij een andere verzekeraar betere opties zijn voor het afsluiten van een inboedelverzekering.

Inboedelverzekering onder de loep nemen

Kijk of je wel of niet een inboedelverzekering hebt en als je die hebt wat dan de dekking is bij een verhuizing. Het verzekeren van je inboedel is altijd belangrijk, want een ongelukje zit in een klein hoekje. Bovendien zijn er allerlei risico’s die mogelijk schade aan je inboedel veroorzaken. Doorgaans zijn je spullen op de inboedelverzekering tijdens een verhuizing verzekerd, maar vaak wel tot een bepaald maximum. Als je gaat verhuizen naar een grotere woning is de kans aanwezig dat de huidige dekking niet meer voldoet. Bijvoorbeeld omdat je meer meubels hebt of omdat je een uitgebreidere dekking wenst. Kijk dan of het niet beter is om naar een andere inboedelverzekeraar over te stappen. Bijvoorbeeld tegen een lagere premie of omdat de dekking beter aansluit op je situatie.

Tijdelijk dekking in oude en nieuwe woning

Het komt regelmatig voor dat je niet in één keer van de ene woning naar een andere woning kan verhuizen. Dat je daarom een tussenoplossing moet zoeken om je spullen tijdelijk op te slaan. Hoe zit het dan met de verzekering van je inboedel? Ook dat varieert per verzekeraar, waarbij de verhuizing van je inboedel bijvoorbeeld gedurende maximaal drie maanden in je oude woning en nieuwe woning is verzekerd in verband met een verhuizing. Laat de verzekeraar in elk geval altijd weten dat je gaat verhuizen, want het is mogelijk dat de premie wijzigt. Bijvoorbeeld omdat je groter bent gaan wonen of misschien juist omdat je kleiner bent gaan wonen. Bovendien is de hoogte van de premie onder meer afhankelijk van de plaats waar je naar toe verhuist.

Spullen laten verhuizen door verhuisbedrijf

Je spullen zijn doorgaans tijdens een verhuizing verzekerd via de eigen inboedelverzekering. Laat je de inboedel overbrengen door een verhuisbedrijf, dan is het altijd aan te raden om vooraf even te checken hoe het met de verzekering zit. Erkende verhuizers hebben standaardvoorwaarden aangaande de aansprakelijkheid. Dat betekent dat schade die door het verhuisbedrijf aan je inboedel wordt veroorzaakt doorgaans voor een vergoeding in aanmerking komt. Behalve indien er sprake is van een situatie, waarin het verhuisbedrijf zich beroept op een uitsluitingsgrond. De uitsluitingsgronden staan in de voorwaarden van Erkende Verhuizers vermeld. Check na de verhuizing altijd of de inboedel geen schade heeft opgelopen. Is er sprake van schade, doe dan zo snel mogelijk en het liefst binnen twee werkdagen een schademelding bij het verhuisbedrijf.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.