Zo bespaar je op je energiecontract

energiecontract

Een verhuizing is vaak al duur genoeg. Het is daarom fijn als je geld kunt besparen. Volgens onafhankelijk onderzoek van de ACM bespaar je gemiddeld €300,- door over te stappen van energieleverancier. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Gelukkig is het antwoord op die vraag heel simpel: door energie aanbiedingen te vergelijken. Wij leggen je uit hoe je dit het beste kunt doen.

Voordelen overstappen energieleverancier

Wat veel mensen niet weten is dat het voordeliger is om jaarlijks van energieleverancier over te stappen. Dit komt omdat de energietarieven een stuk lager dan wanneer je lange tijd bij dezelfde leverancier zit. Daarnaast geven leveranciers nieuwe klanten vaak een hoge korting of cadeau.

Energie vergelijken

Om dus echt geld te besparen kun je het beste uitzoeken welke leverancier een mooie energie aanbieding heeft. Een makkelijke manier om energie aanbiedingen te vergelijken is door middel van een vergelijkingswebsite. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de aanbiedingen-flow-tool. Met de tool kun je zelf aangeven of je een cadeau of hoge korting wilt. De tool rekent vervolgens voor jou uit welke aanbieding het beste voor jou is. Het enige wat jij hoeft te doen is je postcode en verbruik aan te geven.

Wat voor energie aanbiedingen zijn er?

Met name de bekendste leveranciers, zoals Nuon en Essent, pakken regelmatig uit met leuke welkomstcadeaus en kortingen. Maar ook kleinere leveranciers, zoals Oxxio en ENGIE, geven kortingen en gratis cadeaus. Welkomstcadeaus variëren van een gratis Xbox One S, met een waarde van €285,- tot een Bol.com cadeaukaart van €200,-.

Omdat je het meeste geld kunt besparen door jaarlijks over te stappen, wordt aangeraden een één-jarig contract te kiezen. De kortingen bij een één-jarig contract lopen van €50,- tot €250,-. Je krijgt de korting al na een jaar op je rekening gestort. Je bent vrij om zelf te kiezen wat je met het extra geld doet.

Op zoek naar meer bespaartips? Die vind je hier.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.