Zo creëer je deze zomer een fijne sfeer in huis

zomer

Het is zover, de zomer staat voor de deur! Tijd om de deuren open te gooien en jezelf in de tuin of op het balkon te planten. Dat betekent dat we de bloemetjes buiten kunnen zetten en weer kunnen genieten van het buitenleven. Maar vergeet daarbij niet om ook meer groen in huis te halen.

Interieur opfleuren

Planten zijn niet alleen voor in de buitenlucht. De diversiteit in planten zorgt ervoor dat er altijd wel een plant is die bij jou interieur past. Zo zijn er tal van mogelijkheden om jouw woning in te richten met groen. Naast de diversiteit in planten kan er ook de keus gemaakt worden om te variëren in verschillende soorten plantenbakjes. Zo kan er gevarieerd worden in allerlei formaten, kleuren en vormen. Dit zal zorgen voor een eigen creatieve uitstraling, wat ook nog eens een fijne sfeer met zich meebrengt.

Luchtvochtigheid

Dat is niet het enige wat planten binnenshuis voor je kunnen betekenen. Ook hebben planten een positief effect op de gezondheid van de mens. Door een te droge lucht in huis ontstaan er veel kleine stofdeeltjes die door de lucht zweven. Deze kunnen zorgen voor een droge huid, hoesten, hoofdpijn of geïrriteerde ogen. Planten vangen deze stofjes op en zorgen ervoor dat de lucht gezuiverd wordt. De gezuiverde lucht kan de luchtvochtigheid verhogen tot wel 15%.

Luchtkwaliteit

Naast het verbeteren van de luchtvochtigheid, verbeteren de planten ook de luchtkwaliteit door middel van fotosynthese. De planten zetten hierbij de hoeveelheid schadelijke stoffen zoals kooldioxide, benzeen en stikstofdioxide om in gezonde lucht. Door dit proces, neemt de luchtkwaliteit toe. Deze stoffen die zich in de lucht bevinden worden als het ware gefilterd en omgezet in zuurstof.

Het proces zorgt daarmee ook voor een betere nachtrust, wat goed van pas komt in de korte, zomerse nachten. Voornamelijk de Aloë Vera, Sansevieria Trifasciata en Krulvaren helpen je daarbij. Deze planten geven ‘s nachts zuurstof af, wat goed is voor een perfecte nachtrust. Daarnaast hebben deze planten een positief effect op je ademhaling en immuunsysteem.

De zomer kan beginnen

Als je woning zomer klaar is zijn er ook nog een aantal planten om de tuin, balkon of terras een fijne zomerse sfeer mee te geven. De vraag is of het wel echt zomer is zonder de bekende tweede zon. Met de zonnebloem voelt het tenslotte gelijk als zomer. Naast de klassieke zonnebloem is de Fragaria (aardbei) ook een plant die bij de zomer hoort. Daarbij heb je ook gelijk een lekker fris en vers ontbijtje voor in de zomerse ochtenden. Ben jij aan de late kant? Dan is er altijd nog de Mandevilla, Passiebloem of Petunia. Deze hebben een latere bloeitijd voor een zomerse plant en kan daarmee wel blijven bloeien tot in oktober.

Met een aantal planten in je interieur creëer je al snel een eigen uitstraling met fijne sfeer, maar nog belangrijker: je creëert daarmee ook een gezondere leefomgeving. Genoeg redenen om deze zomer je groene vingers aan het werk te zetten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.