Zo creëer je een sfeervolle eethoek in je huis

eethoek

Een eetkamerbank in de eethoek zien we steeds vaker; van fluwelen juweeltjes tot aan minimalistisch houten bankjes. Het niet alleen erg sfeervol in de eethoek, maar kan ook goed in de hal of voor het raam met een paar kussentjes. Het geeft een gezellige sfeer en het is ook nog eens erg handig in de eethoek. Zo bespaart een eetkamerbank ruimte in een smalle woonruimte, maar biedt het ook extra zitplaatsen. Ideaal wanneer je een groot gezin hebt, of een oneven aantal. Gezellig aanschuiven dus!

Een gezellige eethoek

Een aantal jaren geleden zagen we eetkamerbank vooral in het Duitse interieur, tegenwoordig zijn ze ook in ons land gevestigd en dat is niet voor niets! Een eetkamerbank heeft namelijk vele voordelen. Het ziet er uitnodigend uit en het geeft een intiem en knus gevoel. Maar het bespaart ook veel ruimte en biedt in sommige situaties ook extra zitplaatsen. Heb je een oneven aantal? Dan kan een eetkamerstoel aan de kopse kant de oplossing bieden. Wil je daar de ruimte behouden, dan kan een eetkamerbank de oplossing zijn!

Van een ruime hoekopstelling tot aan een minimalistisch houten bankje

Je ziet eetkamerbanken in vele varianten. Zo heb je een gezellige hoekopstellingen, dat een extra plek aan de kopse kant biedt. Tegenwoordig zie je ook veel houten eetbanken zonder rugleuning. Het grootste voordeel hiervan is dat je het ruimtelijke gevoel behoud. Voor wat ondersteuning in de rug kun je er ook voor kiezen om het bankje tegen de muur te plaatsen. Met een paar fijne kussens ziet het er al snel gezellig uit! Er zijn ook vele varianten in hout, stof en leer met rugleuning. Wil je ruimte besparen? Neem dan een bank zonder armleuningen, zodat je er gemakkelijk in- en uit kunt schuiven.

Combineer met eetkamerstoelen

Wanneer je kiest voor een eethoek met een eetkamerbank, kun je dit combineren met eetkamerstoelen. Kies voor matchende eetkamerstoelen in dezelfde stijl als de eetbank of ga voor een speelse combinatie. Zo zie je de trend waarbij verschillende vintage eetkamerstoelen worden gecombineerd in één set. Dit combineert ook erg mooi met een houten eetkamerbank.

Een eenheid met de rest van jouw interieur

Heb je een open eethoek dat in verbinding staat met jouw keuken en woonruimte, dan is het belangrijk dat je een eenheid creëert tussen deze verschillende ruimtes. Dit doe je door met hetzelfde kleurenpalet en materialen te werken. Heb je in de woonkamer bepaalde basis- en accentkleuren, pas deze dan ook toe in je eethoek. Maak het af met mooie accessoires, een groot kunstwerk aan de wand en sfeervolle verlichting. Wil je wat extra sfeer en warmte toevoegen? Leg dan een mooi groot (vintage) vloerkleed onder je eethoek!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.