Zó geef je bezichtigers een goede eerste indruk van je huis

eerste indruk

Een eerste indruk. Je hebt maar één kans. Alle reden om te zorgen dat bezichtigers een goede eerste indruk van je huis krijgen. Dat zij binnenstappen en direct voelen: ‘dit huis voelt als een warme deken’. Hoe bereik je dat? Ga nu aan de slag met de 5 tips in dit blog en profiteer van een perfect entree.

1. De eerste indruk begint in de hal: ruim dus op

Ruim op wat er voor bezichtigers niet toe doet. Dus berg je hele schoenen-, jassen- en tassencollectie op. Maak ook de trap vrij van spullen. Staan er spullen onder je trap? Laat alleen staan, wat de sfeer in je hal versterkt. Check hiervoor tip 4. Kortom, ruim op en creëer ruimte.

2. Benut de ruimte

Laat zien waar toekomstige bewoners hun spullen kwijt kunnen. De ruimte efficiënt benutten is hierbij essentieel. 5 tips:

– Ga in een smalle hal voor een plank met haken of knoppen op ooghoogte;
– Verf een lambrisering op circa in 120 centimeter hoogte en bevestig over de hele breedte een plank met haken op de muur. Zo kunnen volwassen én kinderen gemakkelijk hun jassen en tassen ophangen. Zet onder deze kapstok een bankje voor de schoenen;
– Heb je een grote hal? Kies dan voor een klepbank. Die is wat zwaarder in de ruimte, maar perfect voor alle schoenen;
– Boven de kapstok hang je spiegels, een kastje voor de sleutels en een plankje voor de post;
– Kies in een kleine hal voor een staande kapstok met daarbij een toffe mand. Jassen aan de kapstok, sjaals in de mand;
– Een spiegel is niet alleen praktisch in de hal, het vergroot ook de ruimte. Doen dus!
– Creëer een leuke ruimte voor sleutels en post. Kies in een ruime hal voor een leuke tafel of kastje. Is je hal minder groot? Hang een plankje onder of naast de spiegel. Zet er een leuk bakje voor de sleutels op en maak ruimte voor de post.

3. Werk met neutrale tinten

Na een dag werken, winkelen of school ben je toe aan ontspanning. Met een vol hoofd thuiskomen om weer tot rust tot te komen. Neutrale kleuren in de hal helpen daarbij. Alsof er een deken van rust over je heen valt. Dat hoeft niet perse wit te zijn. Kies voor tinten uit hetzelfde kleurenpalet, zo creëer je rust. Aardetinten bijvoorbeeld.

4. Voeg warmte toe

Je hebt de hal opgeruimd, efficiënt ingericht en in neutrale kleuren geschilderd. What’s next? Warmte! Dit zijn de tips:

– Hang een warm vest of comfortabele sjaal aan de kapstok. Kies een item in hetzelfde kleurenpalet als je hal. Zo blijft het rustig;
– Zet planten of een vaasje met wat losse bloemen op een plankje;
– Kies voor een gevlochten mand op de vloer voor bijvoorbeeld sjaals, handschoenen of pantoffels.
– Heb je een ruime hal? Leg een mooi vloerkleed neer. Natuurlijk in dezelfde tinten als het kleurenpalet die je voor de hal hebt gekozen;
– Licht versterkt het warme gevoel. Match je lamp in de hal met de kleuren en materialen die voor de hal hebt gekozen;
– Heb je een open ruimte onder de trap in je hal? Laat zien wat je met die ruimte kan. Wordt het een werkplek, een speelgoedkast of is het een geschikte plek voor een garderobekast? Wat je ook kiest, werk vanuit hetzelfde kleurenpalet als de rest van je hal. Zo creëer je eenheid en de rust.

5. Maak schoon

Last but not least: de finishing touch. Schoonmaken dus. Zorg dat alles goed schoon is. Stofzuig de mat goed, dweil de vloer, maak de trap schoon en check ook even de muren en kozijnen. Zie je strepen, vegen of blussen. Werk het bij. Het is misschien even een klus, maar onthoud: de eerste indruk kun je maar een keer maken.

Door Mieke Fransen – Verhoef op 4 oktober 2018

1 reactie

  • Frederique Steenen says:

    Bedankt voor de tips! Hier heb ik zeker iets aan en kan zo hier en daar wel wat goede tips gebruiken voor mijn bezichtiging.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.