Zo heb je het hele jaar plezier van je tuin

tuin

Van een tuin dien je het gehele jaar plezier te hebben. Natuurlijk in de zomerperiode is het prettig vertoeven in de tuin, maar in de herfst en winter is de slaapstand schitterend om te zien. Daarnaast is een goed verzorgde tuin goed voor de waarde van je huis. Met de juiste verlichting kun je vanuit binnen de tuin bewonderen. Een seizoenentuin biedt het voordeel dat je over een langere periode plezier hebt van de tuin. Daarom kun je een combinatie van een zomer- en wintertuin maken, zodat de tuin altijd in bloei staat. Wij geven je enkele voorbeelden van winter- en zomerplanten.

Winterplanten

  • Winterheide geeft veel kleur aan de winter: paars, roze en witten bloemen. Het is een struik dus je moet een flinke groep planten;
  • Winterviooltjes zorgen voor een vrolijke wintertuin en kunnen prima tegen de vorst;
  • Bergthee is een groenblijvende bodembedekker die in de winter rood kleurt en in de zomer klokvormige witte bloemen geeft met rode bessen.

Zomerplanten

  • De Begonia komt van oorsprong uit vochtige, warme gebieden in een bosrijke omgeving. De Begonia blijft steeds weer verrassen en bloeit altijd door, ongeacht het weer;
  • Het Vlijtig liesje is veelzijdig en bloeit overal. Van mei tot oktober kun je genieten van de rode, roze of witte bloemen van deze zomerplant.

All weather tuinset

Bij een seizoenentuin horen natuurlijk fijne tuinmeubelen die het gehele jaar buiten kunnen staan. Maar welke tuinsets kun je gedurende de winter met een gerust hart buiten laten staan? Met tuinsets gemaakt van polywood of strekmetaal kun je het gehele jaar genieten van de voordelen van een all weather tuinset.

In een wintertuin kun je ook kiezen voor een serre of orangerie. Hierin kunnen niet-winterharde planten overwinteren. Twijfel je nog of je moet kiezen voor een groene of grijze tuin? Lees dan dit blogartikel ook eens door.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.