Zo maak je je huis verkoopklaar

verkoopklaar

Van plan om je huis (zelf) te verkopen? De eerste indruk is dan erg belangrijk. Voordat de fotograaf komt zorg je ervoor dat je huis helemaal verkoopklaar is. Hoe je dat doet? Wij leggen het je uit.

Huis verkoopklaar: werk alle rommel in huis weg

Een van de meeste voorkomende fouten is rommel laten liggen. Mensen zien graag een huis waarbij ze het idee hebben er niets meer aan te hoeven doen, of in ieder geval zo min mogelijk. Door rommel heen kijken is voor sommige mensen best lastig. Zorg er daarom voor dat alle kamers opgeruimd en netjes zijn en dat het persoonlijke spullen uit het zicht zijn.

Zorg voor de juiste lichtinval

Je hebt natuurlijk geen invloed op het weer. De beste foto’s worden namelijk gemaakt met mooi weer. Maar op een aantal zaken heb je wél invloed: kies een goed tijdstip uit om foto’s te maken. Laat ze bijvoorbeeld niet ‘s avonds, maar het liefst iets vroeger in de ochtend maken. Doe de lichten aan en doe de gordijnen zover mogelijk open.

Een fris huis is heel belangrijk

Mensen houden niet van vreemde geurtjes en zullen op de foto’s kijken of het huis fris oogt. Heb je huisdieren? Breng deze tijdens bezichtigingen even onder bij de buren en berg de hondenmand tijdelijk op, ook voor de foto’s.

We zetten alles nog eens op een rijtje in onderstaande video:

Ook zelf je huis verkopen? Bekijk de mogelijkheden hier. Meer tips over verkopen? Die vind je hier.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.