Zo richt jij je eigen gamekamer in

gamekamer

Game jij graag? Dan heb je niet alleen de beste set-up nodig, maar is het helemaal top als je een eigen gamekamer in huis hebt. Dit is dé perfecte plek om ongestoord te gamen. Alleen of samen met je vrienden. In 3 simpele stappen richt jij een eigen gamekamer in.

1. De beste kamer uitzoeken

Voordat je begint met het inrichten van je game room, is het belangrijk om de beste ruimte uit te zoeken. Bij gebrek aan ruimte kun je er ook voor kiezen om alleen een hoekje in je kamer in te richten voor het gamen. Idealiter is je gamekamer groot genoeg voor een groot bureau en een draaistoel. Natuurlijk moet er ook een stroomaansluiting zijn. Vergelijk energieleveranciers zodat je nooit teveel betaalt voor je hobby. Let op de aangrenzende kamers als jij vaak ‘s avonds laat speelt of gek bent van mulitiplayer-gevechten die nogal eens luid kunnen worden.

Het kan tot irritaties leiden als jouw gamekamer vlakbij de slaapkamer van jou en je partner of je huisgenoot zit. Met geluiddempers aan de muur kun je jouw game room desgewenst isoleren. Heb jij altijd een koptelefoon op? Dan is dit geen issue. Bij ruimtetekort kun je er ook aan denken om een tuinhuis te plaatsen en deze om te toveren tot gamekamer.

2. Ergonomische meubels voor gamers

Om in de juiste houding te kunnen gamen heb je de juiste meubels nodig. Kies voor een ruim en in hoogte verstelbaar bureau, met ruimte voor je monitor, je toetsenbord en een grote muismat. Doordat het bureau in hoogte verstelbaar is kun je deze perfect afstellen op jouw lichaamslengte. Een speciale gamestoel past perfect in jouw nieuwe gamekamer.

Zo zijn er ergonomische stoelen met futuristische vormen of een sportieve race-look. Dankzij het hoge zitcomfort krijg je geen last van jouw rug of nek. Ikea en Asus werken momenteel aan de ontwikkeling van ergonomische gamemeubels. Ben jij een console gamer? Dan zit je veel voor de flatscreen. In dit geval is een comfortabele fauteuil of een bank de beste keuze, zodat er ook ruimte is voor je vrienden.

3. Lichtsfeer in je gamekamer

Overdag wil je zoveel mogelijk lichtinval hebben. Dit heeft een positieve invloed op je concentratievermogen. Let er wel op dat de lichtinval niet direct van achteren komt, want hierdoor kan het scherm reflecteren. Dit is vermoeiend en zwaar voor je ogen en kan je zomaar de overwinning kosten. Directe lichtinval van de zijkant is het beste.

Ga in de avonduren niet in het donker zitten gamen maar zet wat lampen aan. Ook in dit geval zorg je ervoor dat het licht niet direct op je scherm valt. Voor een extra game-ervaring en om je game room sfeervol in te richten kun je kiezen voor led-strips die je aan je bureau kunt bevestigen. De kleur van de verlichting kun je naar wens wijzigen en zelfs aanpassen aan je toetsenbordconfiguratie.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.