Zo zet je je tv- en internetaansluiting om bij een verhuizing

internetaansluiting

Heb je je droomwoning na lang speuren eindelijk gevonden? Dan komt er meestal toch nog heel wat bij kijken voordat je er ook echt in kunt gaan wonen. Je moet een hypotheek regelen, bij een notaris een koopakte ondertekenen en ongetwijfeld ook nog flink wat klussen, zodat je nieuwe stulpje helemaal aan je persoonlijke smaak voldoet. In al die drukte is het goed denkbaar dat je vergeet te regelen dat de tv- en internetaansluiting tijdig naar je nieuwe woning wordt omgezet. Althans, voor zover dat mogelijk is.

Mogelijk andere aanbieders op je nieuwe woonadres

Zeker als je naar een andere gemeente verhuist is het niet uitgesloten dat je huidige internetprovider daar niet actief is. Dan moet je dus op zoek naar een ander. Dat is onder meer het geval als je op dit moment internet en tv via glasvezel hebt.

Er zijn nog steeds tal van dorpen, steden en woonwijken waar het internet nog niet supersnel is. Ook is het goed mogelijk dat een reguliere kabel- of ADSL-internetprovider vanwege plaatselijke technische beperkingen niet de datasnelheid kan leveren die je op je oude woonadres gewend bent. Het omgekeerde is natuurlijk ook mogelijk. Met een beetje geluk ga je op een nieuw adres wonen waar de internetverbinding juist sneller is. Wat de stand van zaken op jouw nieuwe locatie is, kun je op een speciale website voor internet vergelijken checken.

Breng je provider tijdig op de hoogte

Als je huidige tv- en internetpakket ook op je nieuwe woonadres wordt aangeboden en je over je provider gewoon dik tevreden bent, dan kun je je tv- en internetaansluiting heel eenvoudig meenemen naar je nieuwe woonadres. Zorg er in dat geval wel voor dat je je provider tijdig van je verhuizing op de hoogte stelt, zodat je zowel op de laatste dag in je oude woning alsook meteen op de eerste dag in je nieuwe woning niet voor problemen komt te staan. In de regel moet je je adreswijziging tenminste een maand voor je geplande verhuisdatum aan je provider doorgeven. Zo voorkom je dat je zonder werkende verbinding komt te zitten.

Heb je een abonnement voor een bepaalde periode afgesloten en loopt dat abonnement rond je verhuisdatum af? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om je oude abonnement gewoon niet meer te verlengen. In plaats daarvan vraag je dan voor je nieuwe woonadres een compleet nieuw abonnement aan. Soms ontvang je dan een nieuwe welkomstbonus, wat natuurlijk leuk meegenomen is. Je kunt natuurlijk altijd je huidige pakket voor je tv- en internetaansluiting zonder bijkomende kosten opzeggen als je huidige provider niet op je nieuwe woonadres actief is.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.