• Géén makelaarskosten
 • Professionele begeleiding
 • Bereik een miljoenenpubliek
Lees hier ervaringen van verkopers die je voorgingen
  Brons-pakket
€ 298,-
Zilver-pakket
€ 795,-
Goud-pakket
€ 1.150,-
  Leegstand
€ 125,-
Presentatie en statistieken           
Je advertentie op JAAP.NL en HuizenZoeker.nl          
Je advertentie op Funda          
Wekelijkse bezoekersstatistieken van de advertentie op JAAP.NL          
Wekelijkse bezoekersstatistieken van de advertentie op Funda          
Promotie van je woning op social media          
Begeleiding en service          
CADEAU: ‘Je huis verkoop je zó!’ handboek          
Hulp bij de prijsbepaling door een makelaar          
Hulp bij de onderhandelingen door een makelaar          
Hulp bij de financiële afhandeling door een makelaar          
Inmeten van de woning (gebaseerd op NVM-richtlijnen)          
Telefonische ondersteuning bij het opmaken van de advertentie          
Koopakte          
Publicatie en promotie          
Professionele fotografie door Zien24          
360 graden fotografie op JAAP.NL          
Videopresentatie op JAAP.NL          
Plattegrond op JAAP.NL          
Te-Koop-bord met telefoonnummer          
2x Te-Koop-poster met telefoonnummer          
3x Tophuis-vermelding op JAAP.NL          
1x Open Huis-vermelding op JAAP.NL          
Plaatsing in lokale woningmail          
Onbeperkt aanpassen van foto’s, tekst en vraagprijs          
€ 298 € 795 € 1.150   € 125
  * gespreid betalen mogelijk * gespreid betalen mogelijk    
Bestel nu Bestel nu Bestel nu   Info
Weten wat je kunt besparen?
Geschatte waarde woning
Gemiddelde NVM makelaar
JAAP.NL Zelf je huis verkopen
* Gebaseerd op de gemiddelde courtage-kosten van 1,8% en de prijs van een bij JAAP.NL.
Hulp nodig?
De klantenservice van JAAP.NL staat je graag te woord. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag te bereiken van 09:00 - 17:00 uur via:

T: 088 - 505 25 00 | E:
Bel mij terug
Waarom zelf je huis verkopen op JAAP.NL?

Je huis zelf verkopen is een grote stap en kan erg spannend zijn. Vooral als het gaat om de prijsbepaling, onderhandelingen en financiële afhandeling hebben mensen misschien het idee dat zij hier veel financiële kennis voor nodig hebben. Eigenlijk valt dit reuze mee, maar voor degenen die hier graag hulp bij willen krijgen, kunnen wij die geven. Je betaalt hier geen courtage-kosten voor, waardoor je duizenden euro’s kunt besparen.

Advies van gediplomeerde makelaars door heel Nederland

JAAP.NL werkt samen met gediplomeerde makelaars, verdeeld over verschillende regio’s in Nederland. Zij kunnen je advies geven als je vragen hebt over bovenstaande onderwerpen. Zo sta je er dus nooit helemaal alleen voor en kun je er zelf voor kiezen of je gebruik wil maken van deze hulp. Het is afhankelijk van het pakket dat je kiest hoeveel contactmomenten je met onze makelaars hebt.

 • Bij afname van het Brons-pakket krijg je een contactmoment met een makelaar over de prijsbepaling;
 • Kies je voor een Zilver-pakket, kun je advies vragen over prijsbepaling en de onderhandeling;
 • Bij een Goud-pakket is het mogelijk om vragen te stellen over de prijsbepaling, de onderhandeling en de financiële afhandeling.

Tijdelijk krijg je ook het boek ‘Je huis verkoop je zó!’ van oud-NVM makelaar Mark Teeuwissen cadeau bij afname van één van de pakketten. Met al zijn verkoopkennis en ervaring als makelaar is Mark tot een unieke visie gekomen over hoe je als woningeigenaar het beste zelf je huis kunt verkopen. In zijn boek legt hij uit wat de zes sleutelfactoren van een succesvolle verkoop zijn en hoe je zelf de verkoop van je huis kunt organiseren.

Jouw woningadvertentie uitgebreid op Funda

JAAP.NL is de nummer twee huizensite van Nederland. Jouw advertentie wordt bij afname van het Brons-pakket geplaatst op JAAP.NL en HuizenZoeker.nl, de nummer drie huizensite van Nederland. Bij afname van een Zilver-pakket of een Goud-pakket komt je advertentie ook uitgebreid op Funda. Zo staat jouw advertentie op de drie grootste huizensites van Nederland en bereik je dus snel een miljoenenpubliek.

Promotie

Behalve dat jouw woning op de drie grootste huizensites van Nederland wordt getoond, wordt jouw woning altijd eenmalig meegenomen met de lokale woningmail. Dat betekent dat huizenzoekers uit jouw regio een mailtje krijgen wanneer je woning geplaatst is, of wanneer zij jouw regio als zoekopdracht hebben opgeslagen. Vergeet je woning ook zeker niet te promoten via je eigen social media-accounts en op onze Facebookpagina. Wil je buiten je pakket om toch nog een extra Tophuis of Open Huis inzetten om je huis extra te promoten? Dit kun je altijd bestellen in je persoonlijke shop in jouw Mijn JAAP-account.

 • Het gebruik van plattegronden, 360˚ fotografie en video in je presentatie zorgt voor hogere ranking in de zoekresultaten van woningsites.
 • Woningen met een uitgebreide presentatie worden beter bekeken door potentiële huizenkopers.

Altijd een mooie advertentie met een goede verkooptekst en Professionele fotografie

Een advertentie opmaken is simpel: wij geven precies aan welke informatie je waar moet invullen en hoe je de verkooptekst het beste kunt opzetten. Foto’s kun je uploaden via een handige fototool. In alle drie de pakketten zit Professionele Fotografie inbegrepen. Zo weet je zeker dat je foto’s van goede kwaliteit zijn en op de juiste grootte gemaakt zijn voor een advertentie op JAAP.NL, HuizenZoeker.nl en Funda. Professionele foto’s worden gemaakt door Zien24, de grootste makelaarsfotograaf van Nederland. Heb je voor een Zilver-pakket of een Goud-pakket gekozen? Dan wordt het inmeten ook door Zien24 voor je geregeld.

Kom je ergens niet uit tijdens het opmaken van je advertentie? Geen probleem! Je kunt tijdens kantooruren altijd telefonisch vragen stellen aan onze klantenservice of een bericht sturen via onze Facebookpagina.

Wekelijkse statistieken

Wij houden je voortdurend op de hoogte als je zelf je huis te koop aanbiedt op JAAP.NL. Je ontvangt elke week een e-mail met daarin statistieken, waarmee je precies kunt zien door hoeveel mensen en op welke momenten je woning is bekeken.

Het opmaken van een goede advertentie

Zodra je in kaart hebt gebracht wat je exact verkoopt en tegen welke prijs je dat wil gaan doen, ga je je huis daadwerkelijk online zetten in een op maat gemaakte woningadvertentie. Hiervoor heeft JAAP.NL een zeer eenvoudige presentatiemodule ontwikkeld. Deze module is alleen toegankelijk met een inlognaam en een wachtwoord in je 'Mijn JAAP-account'. Je kunt hierop inloggen onder het tabblad ‘Account’.

Volledige controle en flexibiliteit

Omdat je alles zelf via JAAP.NL regelt, kun je altijd direct je eigen advertentie wijzigen via je Mijn JAAP-account. Je kunt bijvoorbeeld de verkooptekst verfraaien of een extra foto toevoegen. Dat mag je zo vaak doen als je zelf wil. Je hoeft hiervoor dus niet te wachten op een makelaar of een tussenpersoon.

De presentatiemodule werkt heel eenvoudig: via je ‘Mijn JAAP-account’ kom je bij een scherm waarin precies staat waar je de gegevens over je woning en de verkooptekst moet invoeren.

Hoe gaat het opmaken van een advertentie op JAAP.NL in zijn werk?

Een advertentie opmaken is simpel: wij geven precies aan welke informatie je waar moet invullen en hoe je de verkooptekst het beste kunt opzetten. Foto’s kun je uploaden via een handige fototool. In alle drie de pakketten zit Professionele Fotografie inbegrepen. Zo weet je zeker dat je foto’s van goede kwaliteit zijn en op de juiste grootte gemaakt zijn voor een advertentie op JAAP.NL, HuizenZoeker.nl en Funda.

Professionele fotografie

De foto’s voor je woningadvertentie worden gemaakt door Zien24, de grootste makelaarsfotograaf van Nederland. De eerste indruk van je woning is erg belangrijk. Met goede foto’s haal je het beste uit je huis om zo interesse bij de kopers te wekken. Zien24 neemt contact met je op om een afspraak te maken. De foto’s kun je binnen een week na de bestelling in je advertentie plaatsen.

Je hebt zelf de mogelijkheid om een mooie volgorde te kiezen of foto’s te verwijderen. Als je de volgorde wil wijzigen, zorg er dan wel voor dat de foto’s die het belangrijkste zijn vooraan staan, zoals de buitenkant, woonkamer, keuken, slaapkamers en badkamer. Heb je voor een Zilver-pakket of een Goud-pakket gekozen? Dan wordt het inmeten ook door Zien24 voor je geregeld.

Zo schrijf je een goede verkooptekst om zelf je huis te verkopen

Voor het schrijven van een goede verkooptekst geven wij je een aantal handvatten.

Alinea 1: Hier focus je je op de punten waar jouw woning zich in onderscheidt ten opzichte van woningen die in jouw buurt te koop staan. Probeer een pakkende openingszin te bedenken. Benoem of het om een hoek- of tussenwoning gaat, bijvoorbeeld. Noem ook enkele belangrijke voorzieningen in de buurt, zoals een winkelcentrum of een school.

Alinea 2: Beschrijf de indeling van het huis. Gebruik voor elke etage één alinea.

Slotalinea: Trigger de lezer door hier bijzonderheden te benoemen die niet uit de feitelijke kenmerken te halen zijn. Denk aan een mooie veranda in de tuin of een open haard in de leefkeuken.

Extra promotiemateriaal benutten

Buiten je pakket om kun je altijd nog kiezen voor extra promotiemateriaal, zoals een Tophuis of een Open Huis. Alle promotiemiddelen vind je terug in jouw persoonlijke shop in je Mijn JAAP-account. Vergeet niet je huis te delen op Facebook via de deelknop. Je eigen netwerk kan meehelpen bij de promotie voor je huis. Je kunt je woning ook altijd delen op de Facebookpagina van JAAP.NL. Zo bereik je snel een groot publiek.

Ga jij je huis zelf verkopen? Bij JAAP.NL vind je het meest uitgebreide pakket voor een lage prijs. Wij wensen je alvast heel veel succes en plezier bij het zelf verkopen van je huis!

Kom je ergens niet uit tijdens het opmaken van je advertentie? Geen probleem! Je kunt tijdens kantooruren altijd telefonisch vragen stellen aan onze klantenservice of een bericht sturen via onze Facebookpagina.

Bekijk hier via welke social mediakanalen je ons kunt bereiken:

     
Stap 1: Je woning te koop aanbieden

Je gaat je huis zelf verkopen via JAAP.NL. Dat betekent dat je zelf de vraagprijs van je woning vaststelt, de promotie doet en de bezichtigingen begeleidt. Als je een bod krijgt waar je op in wil gaan, dan doe je zelf de onderhandelingen en sta je aan het roer tot het moment dat je huis bij de notaris van eigenaar wisselt.

Je huis zelf verkopen is een grote stap en het is begrijpelijk dat het spannend kan zijn om het besluit te nemen om dit zelf te gaan doen. Daarom kun je bij JAAP.NL advies vragen aan een gediplomeerde makelaar op het gebied van prijsbepaling, de onderhandeling en de financiële afhandeling.

Om je nog beter te ondersteunen, krijg je tijdelijk gratis het boek ‘Je huis verkoop je zó!’ van oud-NVM makelaar Mark Teeuwissen cadeau bij afname van een pakket. Zo kun je je goed voorbereiden op wat je allemaal kunt verwachten. Hierdoor wordt je huis zelf verkopen niet alleen een spannende, maar vooral ook een leuke ervaring! Hieronder leggen we uit hoe zelf je huis verkopen precies in zijn werk gaat.

Dat doen we in 4 stappen:

Stap 1: Je woning te koop aanbieden.
Stap 2: Bezichtigingen begeleiden.
Stap 3: De onderhandelingen.
Stap 4: De financiële afhandeling.

We zetten hier helder uiteen wat je op welk moment moet doen om je huis zelf met succes te verkopen. We beginnen bij stap 1: je woning te koop aanbieden.

Inventariseer wat je verkoopt

Wat zet je te koop? Een woonhuis of een appartement? Op hoeveel grond staat de woning of staat het op meerdere percelen? Dit soort informatie vind je terug in het eigendomsbewijs dat je hebt gekregen toen je je huis kocht. Het eigendomsbewijs staat ook wel bekend als de akte van levering.

Op het moment dat je je woningadvertentie op JAAP.NL gaat opmaken en je verkooptekst gaat schrijven, geven wij je een aantal handvatten zodat je geen belangrijke informatie mist.

De volgende kenmerken heb je in ieder geval nodig:

 • Het bouwjaar;
 • De woonoppervlakte van het huis in vierkante meters (m2);
 • De inhoud van het huis in kubieke meters (m3);
 • Het aantal kamers (let op: alleen woon-, slaap- en eetkamers horen hier thuis. Een eventuele open keuken en de badkamer worden niet meegerekend als kamers);
 • Aantal badkamers;
 • Andere vertrekken, zoals een bijkeuken of een kelder.

Bepaal de vraagprijs

Als je zelf je huis gaat verkopen, kun je de vraagprijs bepalen door op JAAP.NL in je buurt te kijken wat de vraagprijs is van vergelijkbare huizen of appartementen. Natuurlijk kun je het bedrag dat je zelf hebt betaald ook meewegen. Neem bij het bepalen van je prijs ook mee of je verbeteringen aan de woning hebt aangebracht, zoals een uitbouw of nieuwe kozijnen. Daardoor kan je mogelijk een hogere prijs vragen dan bijvoorbeeld je buurman.

Er zijn ook twee handige hulpmiddelen beschikbaar: de Koopsomtelefoon van het Kadaster en de Woning Index Calculator. Deze geven je een goede indicatie van een reële vraagprijs. Mocht je deskundig advies willen over het bedrag waarvoor je je woning wil verkopen, dan kun je de waarde ook laten bepalen door één van onze gediplomeerde makelaars. Deze mogelijkheid wordt in al onze pakketten aangeboden.

Stap 2: Bezichtigingen begeleiden

Gefeliciteerd, je huis zelf verkopen gaat nu beginnen!

Je huis zelf verkopen bij JAAP.NL betekent dat jouw koophuis op de grootste woningsites van Nederland zichtbaar is. Je woningadvertentie is vanaf nu door iedereen online te bekijken op JAAP.NL en op HuizenZoeker.nl. Wist je dat alleen al op JAAP.NL gemiddeld 1 miljoen geïnteresseerde kopers maandelijks naar een nieuw huis zoeken? Je kiest zelf hoe groot je dat bereik wil hebben door bijvoorbeeld een Tophuis in te zetten. Kies je voor een Zilver- of Goudpakket? Dan komt jouw advertentie ook uitgebreid op Funda te staan.

De bezichtiging

Het voordeel van je huis zelf verkopen, is dat je direct contact hebt met geïnteresseerde partijen. Het eerste contact verloopt vaak per e-mail of telefonisch. Soms willen mensen nog wat extra informatie voordat ze een bezichtiging inplannen. Wees daarom voorbereid op vragen.

Als je een bezichtiging hebt, let dan op de volgende punten:

 • Plan een bezichtiging zoveel mogelijk bij daglicht, zodat potentiële kopers een goede indruk krijgen van je woning. Ze kunnen altijd ’s avonds nog eens terugkomen. Kun je zelf niet op het tijdstip dat geïnteresseerden langs willen komen, dan kun je deze taak overdragen aan een familielid of vriend(in).
 • Ruim op, doe de gordijnen en luiken open, leg persoonlijke en waardevolle spullen weg en lucht het huis. Het bezoek krijgt de beste indruk als je huis schoon, fris, licht en opgeruimd is. Een appeltaart bakken om een goede indruk te maken, is overbodig. Alle lichten aandoen kan wel helpen je huis net wat lichter te laten ogen.
 • Zorg dat het rustig is in huis. Zet de televisie uit, breng de hond even bij de buren en laat de kinderen buiten spelen. Zorg voor de bezichtiging dat er geen los speelgoed meer in de kamer ligt.
 • Laat je kijkers zelf de route en het tempo bepalen tijdens de bezichtiging. Laat hen zelf alle ruimten betreden en wacht zelf even daarbuiten, zo voorkom je dat de ruimte ‘vol’ wordt.
 • Veel mensen denken dat zij veel moeten praten om hun huis te verkopen, maar eigenlijk draait je huis zelf verkopen vooral om luisteren. Wacht op vragen en wees niet bang voor korte stiltes.
 • Peil de interesse nadat het hele huis is bekeken door de vraag te stellen of het huis overeenkomt met wat zij ervan hadden verwacht. Zo kom je er ook achter of je advertentie wellicht iets moet worden bijgeschaafd.
 • Leg bepaalde documenten klaar, die na de bezichtiging van pas kunnen komen. Verkoop je je appartement, bied je bezoek dan aan de stukken van de Vereniging van Eigenaren in te kijken. Zorg dat je ook een lijst van roerende zaken hebt. Door aan te bieden deze documenten in te kijken, kun je eveneens peilen of deze kijkers nog steeds interesse hebben in je woning.
 • Als kijkers erg geïnteresseerd zijn, vertel dan welke onzichtbare gebreken er zijn. Dat zijn gebreken die niet zichtbaar zijn, maar wel bij jou bekend. Dat is een verschil met een verborgen gebrek, waar je zelf ook geen weet van hebt. In dat laatste geval ben je niet aansprakelijk, omdat je dit ook niet wist of niet had kunnen weten. Potentiële kopers moeten op de hoogte worden gesteld van onzichtbare gebreken voordat er een bod wordt uitgebracht. Dat geldt ook voor de stukken van de Vereniging van Eigenaren, die je hebt als je je appartement verkoopt. Geef die documenten ter inzage of stuur ze toe.
     
Stap 3: De onderhandelingen

Als je een bod krijgt op je huis of appartement, kun je zelf goed bepalen of dat bod je bevalt. Dat hangt af van de hoeveelheid reacties, hoe lang het te koop staat en natuurlijk of je eigen financiële situatie het toelaat om langer te wachten op een beter bod.

Er zijn twee belangrijke punten in deze fase:

 • Je kunt het bod afwijzen, accepteren, maar je kunt ook een tegenbod doen. Doe je een tegenbod, dan ben je in onderhandeling. Aan het proces van bieden en loven, het steeds bij elkaar terugkomen met een nieuw prijsvoorstel, zit geen maximaal aantal rondes. Dat kan onbeperkt doorgaan.
 • In de onderhandelingsfase mogen de bezichtigingen gewoon doorgaan. Omdat je zelf je huis verkoopt, heb je mogelijk wat meer vrijheid in het onderhandelingsproces dan een beëdigde makelaar. Hij mag in deze fase niet op een bod van een andere partij ingaan. Het is goed je dit te realiseren, want de potentiële koper verwacht mogelijk wel een soortgelijke houding van jou. Het is gebruikelijk om dit proces netjes af te ronden voordat je op een nieuwe bieding ingaat.

Tip: Wil je graag geadviseerd worden over de onderhandelingen? Indien je een Zilver- of Goudpakket hebt, kun je hier advies over inwinnen bij één van onze makelaars.

Als je het bod accepteert van de potentiële koper van je huis of appartement, moet je nog over een aantal zaken overeenstemming bereiken:

 • De datum waarop je woning aan de andere eigenaar wordt overgedragen;
 • Het eventuele voorbehoud van de koper voor het krijgen van een financiering voor het huis of appartement en eventueel ook een voorbehoud voor het verkrijgen van de Nationale Hypotheek Garantie;
 • De roerende zaken. Hierbij spreek je af wat achterblijft in het huis en wat voor welk bedrag kan worden overgenomen door de koper.

Als je op deze punten duidelijkheid hebt, moet je als verkopende partij de koopakte aanleveren.

Stap 4: De financiële afhandeling

De koper kiest en betaalt de notaris. Hij koopt immers het huis onder de voorwaarde ‘kosten koper’. De verkoper stuurt de koopakte vervolgens naar de notaris toe. Amsterdam is hierin een uitzondering: in de hoofdstad maakt niet de particulier of makelaar de koopakte, maar doet de notaris dat. De koopakte is feitelijk de opdracht aan de notaris om de overdracht van het huis of appartement uit te voeren.

Verkocht!

Je huis of appartement is verkocht als beide partijen het voorlopig koopcontract hebben getekend. De notaris maakt de akte van levering. Hij stuurt beide partijen een uitnodiging voor het ondertekenen van die akte. Voor die tijd krijg je nog een concept ter controle. Wil je advies over de financiële afhandeling? Indien je een Goud-pakket hebt kun je een contactmoment met één van onze makelaars aanvragen om je vragen te stellen.

Als je bij de notaris bent voor de overdracht wordt de akte doorgenomen en worden de handtekeningen gezet. Dat is het moment om de sleutels te overhandigen. De notaris stuurt daarna een afschrift van de akte van levering naar het Kadaster.

De volgende dag gaat de notaris over tot betaling van de koopsom. In de regel gaat een groot deel van dat bedrag naar je hypotheekverstrekker en een eventueel restant wordt aan jou uitbetaald. Let op, in geval van onderwaarde - als je schuld hoger is dan de overeengekomen prijs - moet je het restant bijleggen. Dan verzoekt de notaris je vooraf om dat bedrag op zijn rekening te storten zodat hij dat tekort kan aanvullen. Je bent namelijk verplicht het huis vrij van hypotheek en beslagen op te leveren.

Tot slot: ook als je zelf je huis verkoopt is het belangrijk om te weten dat de koper nog 3 dagen na het zetten van zijn handtekening bedenktijd heeft en de koop kan afzeggen zonder opgaaf van reden. Na die 3 dagen kan de koop nog worden afgeblazen als de koper de hypotheek niet rond kan krijgen. Dat moet de koper wel bewijzen met een afwijzingsbrief van de bank. Dat is geregeld in het voorbehoud dat is afgesproken tussen koper en verkoper. Dat geldt dus ook voor het verkrijgen van de Nationale Hypotheek Garantie.