Handige checklist voor verhuizen

Zie jij ook altijd zo op tegen een verhuizing? Voor velen van ons is dit een chaotische en stressvolle periode. Wij geven je aan aantal tips om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Begin niet op het allerlaatste moment, maar pak ruim op tijd spullen in die je toch weinig gebruikt of niet meer nodig zult hebben de komende tijd. Verzamel van tevoren alvast zoveel mogelijk dozen. Bij de supermarkt staan vaak wel stevige bananendozen die je kunt meenemen. Handig, want verhuisdozen zijn vaak niet erg goedkoop. Met onderstaande tips heb jij een goede checklist voor verhuizen:

Organisatie

Organisatie is erg belangrijk: het handigste is om je spullen per kamer in te pakken. Als je overal steeds een paar dingen weghaalt, wordt het lastig om het overzicht te bewaren. Zo kun je ook alles een beetje bij elkaar houden. Dit maakt het uitpakken in het nieuwe huis een stuk gemakkelijker!

Nummeren en namen geven

Geef alle dozen een naam of een nummer. Maak een inventarislijst met daarop alle nummers en geef aan wat er in zit of bij welke kamer het hoort. Via deze lijst kun je alles makkelijker terugvinden.

Opmeten

Weet wat wel en niet door de deur kan. Meet grote spullen van tevoren op, zoals een bank. Past alles wel door de deur heen? En past je geliefde bank eigenlijk wel in je nieuwe woonkamer? Het is erg frustrerend als je achteraf hier nog achter moet komen.

Zware spullen of servies

Zorg dat op de dag van de verhuizing al je dozen zijn ingepakt. Verhuisdozen kunnen redelijk wat gewicht aan wanneer ze goed zijn afgetaped. Houd er rekening mee dat de dozen individueel nooit zwaarder worden dan 20 kilo om blessures te voorkomen en leg de zwaarste spullen onder in de doos. Tip: doe zware spullen in een kleinere doos.

Zorg ervoor dat de dozen zo goed mogelijk gevuld zijn. Ruimtes die over zijn kun je het beste aanvullen met kussen en lakens, zodat de inhoud van de doos niet kan gaan schuiven. Kussens en lakens kun je ook gebruiken om je servies te beschermen. Pak dit in ieder geval zo goed mogelijk in met kranten.
verhuizen

Sommige spullen vereisen een speciale behandeling

De wasmachine mag alleen vervoerd worden met een vastgezette trommel. Als je dat niet doet kunnen er ongelukken gebeuren of gaat je wasmachine stuk. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Kleine planten zet je samen in één doos, zodat andere spullen niet vies worden of kapot gaan.

Voldoende vulmateriaal

Het is vervelend als je na een verhuizing allemaal kapotte of beschadigde spullen hebt. Zorg er voor dat je voldoende vulmateriaal hebt, zoals kranten of piepschuim. Kranten kun je ook weer gebruiken om glas, servies, spiegels, schilderijen en eventuele flessen, zoals wijnflessen, te beschermen.

Waardevolle spullen

Bewaar je sleutels, geld en cheques in je handbagage. Dit geldt natuurlijk ook voor dure sieraden en belangrijke papieren. Andere waardevolle spullen zijn het gereedschap. Houd ze apart, zodat je in het nieuwe huis weer snel aan het werk kunt.

Plan je verhuizing van A-Z

Een verhuizing is het perfecte moment om eens goed op te ruimen. Bedenk of je iets echt nog gaat gebruiken of dat het gewoon naar het grofvuil kan. Alles wat je niet hoeft te verhuizen, is mooi meegenomen! Zet alles waar aan je nog moet denken in een verhuisplanning. Dit zorgt ervoor dat je in de hectiek niks vergeet. Deze verhuischecklist is de leidraad van de verhuizing. Heel veel succes met verhuizen!

checklist voor verhuizen